07-09-2017

Venstre, Høyre og Frp er mot, men Arbeiderpartiet vil endre eierseksjonsloven!

Venstres Guri Melby og Ola Elvestuen er bekymret for små leiligheter og dårlige boforhold i Oslo. I den forbindelse kan det være greit å huske at Venstre stemte med regjeringspartiene da Stortinget behandlet eierseksjonsloven.

Arbeiderpartiet har i denne stortingsperioden jobbet for å endre denne. Dessverre er vi blitt nedstemt av Høyre- og Fremskrittsparti-regjeringen og Venstre. Dette tyder på at Venstre ikke forstår hva som skjer enkelte steder i Oslo.

I dag ser vi at selveierleiligheter blir kjøpt og gjort om til utleiemaskiner. Mange boligbygg er ikke dimensjonert for at så mange mennesker skal bo i en bolig og dermed overbelaste vann- og avløpssystemet. I tillegg meldes det inn at det oppstår mye uro som reduserer bo- og livskvalitet. Det er derfor synd at Venstre nok en gang klamret seg til regjeringen fremfor å danne flertall for avgjørende endringer sammen med Arbeiderpartiet, MDG, SV, Sp og KrF.

På tre avgjørende punkter som handler om at sameiene skal kunne stanse hyblifisering og oppløsning av bomiljøet kunne Venstre gjort en forskjell, men gjorde det ikke. Arbeiderpartiet vil ta opp saken igjen dersom vi vinner tilbake flertallet i Stortinget. Godt valg.


nyemeninger

Blir du med i debatten ?

Vi ønsker at Nye Meninger skal være en plattform for opplyst og engasjert debatt. Vær saklig og unngå personangrep. Overtramp vil føre til sletting og kan føre til utestenging. Les mer om retningslinjene våre her!