ANNONSE

11-08-2017

Valg 2017: Hva har dyrene i vente?

Valgkampen er i gang, og for deg og meg har det stor betydning hvem som blir sittende ved makten. For dyrene har det alt å si.

Innlegget er skrevet i samarbeid med Martine S.B. Lie, kriminolog og politisk trainee i Dyrevernalliansen

 

Det er derfor med stor uro vi ser Senterpartiet fosse frem på meningsmålingene. I Dyrevernalliansens valgguide for 2017 havner de på sisteplass og får terningkast én. Sps politikk er gjennomsyret av manglende hensyn til dyrevelferd og de har posisjonert seg som det mest dyrefientlige partiet av alle. Får Sp det som de vil kan dyrevenner bare glemme dyrepoliti, pelsdyrforbud, løsdrift for kyr og sunnere kyllingrase.

Sps samarbeidsparti, Arbeiderpartiet, har et tydelig standpunkt mot pels. Det er imidlertid bekymringsfullt og skuffende at de ikke engang nevner ordet «dyrevelferd» i programmet. Aps standpunkt i pelssaken er viktig, og vil gjelde mange millioner dyr, men å ikke nevne dyrene ellers i partiprogrammet håper vi bare er en flau glipp, og ikke noe som vil synes i reell politikk.

Høyre har få dyrevelferdstiltak, men har likevel forbedret seg siden sist valg, bl.a. ved å stadfeste dyrs egenverdi. Sammen med Frp, MDG, og V går de også inn for fortsatt dyrepoliti. Vi er glad for at Høyre våkner opp, men de har fortsatt en vei å gå før de blir dyrenes valg.

MDG har det beste programmet for dyrevelferd, med tydelige standpunkt på både kjøttforbruk, dyreforsøk, pelsdyroppdrett og premiering av god dyrevelferd. Tett i tett følger det mer erfarne partiet Venstre, som tar grep angående industrielt husdyrhold, og vil vektlegge dyrevelferd i landbruksstøtten, utrede dyrevelferdsmerking og forby pelsoppdrett. SV vil ha forbud mot pels og redusert kjøttforbruk. Og kommer Rødt på tinget, vil det bety enda et parti mot pelsdyroppdrett. Det er bra at disse partiene nå tar tidsånden på alvor. Andre partier bør skynde seg etter!

Dyrevernalliansen erfarer at det er et stort og oppriktig engasjement rundt dyrevelferd i befolkningen. Flere partier har fanget opp engasjementet – velg et parti som er på dyrenes side!


nyemeninger

Blir du med i debatten ?

Vi ønsker at Nye Meninger skal være en plattform for opplyst og engasjert debatt. Vær saklig og unngå personangrep. Overtramp vil føre til sletting og kan føre til utestenging. Les mer om retningslinjene våre her!