Chedira Ejuke (i midten) kan få nye roller i år. Her i samtale med assistenttrener Haakon Lunov og Samuel Adekugbe.

Chedira Ejuke (i midten) kan få nye roller i år. Her i samtale med assistenttrener Haakon Lunov og Samuel Adekugbe.

Vis bildetekst
Foto: Reidar Sollie

Vålerengas nye offensiv er definert

Vålerenga har et kraftig behov for å komme på offensiven. Både på og utenfor banen må flere brikker falle på plass. Klarer de det?

KOMMENTAR

Onsdag reiser laget på treningsleir til Marbella etter at vinterøkta er over i LSK-hallen. De håper Intility Arena er klar 1. mars, den blir ikke tint opp en dag før for det har ikke klubben råd til. Energiforbruket på den nye stadion belaster, vinteren var for kald og sommeren for varm.

Men energiforbruket i laget er viktigere. Alle i og rundt Vålerenga vet at den dagen enheten fungerer, og man vinner noe så sjeldent som tre kamper på rad, kan potensialet utløses.

Hvordan ser det ut nå? Etter salget av toppscorer Sam Johnson, et salg som satt langt inne, er kortene lagt. Hva må de forsterke?

Vålerengas nye offensiv ser nå slik ut: Matthías Vilhjálmsson skal erstatte Johnson. Deyver Vega blir lagets nye høyrekant. Chidera Ejuke flyttes inn og er nå blitt prøvd i tierrollen bak spissen. I første omgang mot Mjøndalen så det riktig bra ut. Bård Finne er fortsatt lagets mest målfarlige spiller, med sine litt frie vandringer på venstrekanten.

Les også: Neppe flere spillersalg for Vålerenga – men det kan komme kjøp (DA+)

Vilhjalmsson er en kraftpakke, han var fjerdevalg i Rosenborg og har vært mye skadet. Vega kom til VIF fra Brann med skade og har ennå ikke spilt et eneste minutt i blå tekstiler.  Skal Vålerenga innfri sine egne målsettinger og supporternes krav, må disse to vise seg som suksesskjøp.

I kampen om å bli Mohammed Abus makker sentralt leder i dag Magnus Lekven. Det er god konkurranse om den plassen. Lekven har brukt vinteren godt.

Ronny Deila ønsker seg en opplagt førsteellever, men med utfordrere som når som helst kan hoppe inn i rollene. Felix Horn Myhre utfordrer Lekven og Magnus Grødem kan ta flere roller offensivt. Hvis ikke Vega slår til, er Aron Dønnum klar. Og hvis Ejuke ikke funker i posisjon bak spissen, er svenske Erik Israelsson der.

Neste motstander er Dynamo Kiev i Marbella ørdag.


Sport fotball VIF Matthías Vilhjálmsson Deyver Vega Chidera Ejuke sport oslo Oslo nye meninger Nye meninger

Blir du med i debatten ?

Vi ønsker at Nye Meninger skal være en plattform for opplyst og engasjert debatt. Vær saklig og unngå personangrep. Overtramp vil føre til sletting og kan føre til utestenging. Les mer om retningslinjene våre her!