23-03-2016

Tiltakskraft

jeg er ikke veldig imponert over den politiske styring Høyre har bedrevet fra rådhuskontorene.

I Dagsavisen tirsdag 15. mars 2016 hevder arbeidsminister Anniken Haugli at Arbeiderpartiet «skuslet bort noen gode muligheter» og at vi «sov i timen da vi satt med makten». Det er her betimelig å minne Haugli på at det etter 18 år med Høyre-styre nylig har vært et regimeskifte i Oslo. Det er mye bra i Oslo kommune, men jeg er ikke veldig imponert over den politiske styring Haugli og hennes partikollegaer har bedrevet fra rådhuskontorene. Det må nok kunne sies at Høyre i byråd ikke akkurat bar preg av stor styringsvilje og tiltakskraft.

Høyrebyrådet var imidlertid ikke helt virkeløse. De har etterlatt seg en stor gjeld. Denne gjelden er delvis et resultat av flere store prestisjeprosjekter som har vært svært dårlig styrt. Oslos borgere vil i mange år framover måtte nedbetale ekstra gjeld som følge av det forrige byrådets budsjettsprekker. Budsjettsprekker på 380 millioner kroner for nytt hovedbibliotek og 1,2 milliarder kroner for Holmenkollen er bare to av mange eksempler.

Det er vel så urovekkende at vi i en digitalisert hverdag har en hovedstad som til tross for stor vilje blant de ansatte, ikke har kommet lenger i reisen mot det digitaliserte samfunnet. Oslo kommunes digitaliseringsarbeid preges av sterke sektorer og mangler en overordnet digitaliseringsstrategi.

Gapet mellom innbyggernes forventninger til digitale tjenester – det de er vant med i sin hverdag, og de digitale tjenestene kommunen faktisk leverer har under Haugli og hennes kollegaer økt dramatisk. Dette syntes jeg er å sove i timen. Her har Haugli og hennes kollegaer vist et fravær av styring. Dette må byregjeringen nå rydde opp i.

I min familie så er vi forsiktige med å kaste Steen når vi sitter i glasshus – dette er en forsiktighetsregel jeg også vil anbefale andre familier å vurdere. Når Anniken Haugli mener Arbeiderpartiet «skuslet bort noen gode muligheter» og at vi «sov i timen da vi satt med makten» så kan det hende at en god titt i speilet i morgen tidlig er på sin plass.

Avslutningsvis vil jeg imidlertid ønske den ferske ministeren lykke til – vi vil trenge kraftfull arbeidslivspolitikk framover, skulle ledighetstallene fortsette å utvikle seg slik vi har sett den siste tida.


nyemeninger

Blir du med i debatten ?

Vi ønsker at Nye Meninger skal være en plattform for opplyst og engasjert debatt. Vær saklig og unngå personangrep. Overtramp vil føre til sletting og kan føre til utestenging. Les mer om retningslinjene våre her!