ANNONSE

18-05-2017

Tagging er hærverk og kriminell aktivitet

Tilsvar til Aslak og hans artikkel i Dagsavisen 13. mai: «Da det var Oslo mot oss». At du har kalt deg «en slask på Tinget», skjønner jeg nå etter å ha lest artikkelen over.

Du har sannsynligvis alltid vært en slask, og en slik som jeg har svært liten respekt for. Når du ikke skjønner at du ødelegger fellesskapets eiendom ved tagging (må ikke forveksles med det som kan betegnes som bestilt graffiti), og påfører samfunnet store kostnader ved å forsøke å rydde opp i griseriet på offentlige og private bygninger og annet utstyr, da er du mindre begavet!

Tagging er hærverk og kriminell aktivitet som koster samfunnet flere titalls millioner av kroner hvert år i forsøk på å bekjempe. Hadde det vært opp til meg skulle taggere settes i lenke og bli tvunget til å rydde opp etter seg, i tillegg til klekkelige bøter og/eller lange fengselsstraffer! Hvis det er synd på disse taperne (for det er vel det de er?) som kanskje går arbeidsledige, vil jeg foreslå at de blir ansatt i kommunen og får lønn for å fjerne griseriet. Det vil være samfunnsøkonomisk lønnsomt, og kanskje det hjelper! Politiet gjør jo i alle fall ikke nok for å stoppe dette. Hos dem er dette åpenbart ingen prioritert oppgave, selv om det altså dreier seg om meget kostbar kriminell aktivitet.

Du skjønner åpenbart ikke, Aslak, at dette griseriet og forsøplingen – som det jo er – tiltrekker seg annen forsøpling og fører til forslumming. Det går på den psykiske helsen løs til folk som er nødt til å bo i denne søpla og som blir konfrontert med dette hver eneste dag. Ikke alle synes dette er storartet! Er det virkelig slik du vil ha det? Nei, bruk heller kreftene dine, nå som du er blitt voksen og har den plattformen du har, på å bekjempe svineriet – ikke forherlige det. Foreldre må også få opp øynene for at de har ansvar for å oppdra barna sine slik at de ikke begår kriminelle handlinger. Det var ikke hyggelig lesning fra din oppvekst med deg og dine likesinnede, og at faren din ikke forsto dette heller, skremmer meg! Det bør du merke deg!

Og hvis taggerne er så feige at de vil hevne seg på meg fordi jeg skrev det, skal de vite at jeg vil holde dem ansvarlige for det. Jeg vil også sende regningen til det offentlige, hvis de ikke klarer å beskytte meg. Det er primæroppgaven til politiet – å beskytte innbyggerne og deres eiendom mot kriminell handling.


nyemeninger

Blir du med i debatten ?

Vi ønsker at Nye Meninger skal være en plattform for opplyst og engasjert debatt. Vær saklig og unngå personangrep. Overtramp vil føre til sletting og kan føre til utestenging. Les mer om retningslinjene våre her!