24-08-2018

Tørk meg bak

Vi som prøver å være morsomme av og til har alltid hatt et godt forhold til doruller.

Hva er egentlig greia med at det første tørket av dorullene er brettet inn i en spiss på hoteller? Selv John Cleese hadde denne på programmet sist han var i Oslo.

Dette skal handle om noe langt mer alvorlig. Krakket i dorullmarkedet. Jeg har selv barn i sin beste skoleturalder, der salg av sekker med doruller har vært en viktig kilde til finansieringen. Flere store butikkjeder selger nå dopapir til dumpingpris for å lokke flere kunder til seg.

Doruller er (unnskyld uttrykket) hot shit i dagligvarehandelen. Denne uken kan man for 10 kroner få pakker med seks ruller dopapir. Det kommer på ..., skal bare finne fram kalkulatoren ..., 100 kroner for 60 ruller i det frie markedet. Den rådende prisen for dugnadssalg er rundt 350 kroner for 56 ruller. Her sier det selg selv at barna kan få problemer med avsetningen når de kommer og banker på døra.

Les også: «En ny rapport forteller at det er usunt å spise variert! Nei!»

Mye tyder på at det er gode tider for å levere doruller til dugnadssalg. Aftenposten fant i en stor artikkel om fenomenet i fjor mer enn 50 aktører som tilbyr varer for salgsdugnader i ulike varianter. Rykter forteller at noen av dem gjør det ganske bra økonomisk.

Ett av rådene en av disse aktørene kommer med for å lette salgsprosessen er «involver foreldrene». Altså, dette skal jeg love at ungdommen har funnet ut på egen hånd. Nå vurderer jeg derfor å forsøke å få avsetning for varene i Venezuela. Aftenposten (de er gode på dette området) melder at doruller der har vært mangelvare lenge. For bare én rull måtte de før forrige helg ut med 2,6 millioner bolivarer.

Jeg vet ikke hvor mye dette er i norske kroner med den galopperende inflasjonen i landet, men 2,6 millioner bolivarer i Venezuela, det høres i hvert fall ut som mer enn ei krone eller to på Spar i Norge.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

I andre dorull-nyheter har Storbritannias ex-utenriksminister Boris Johnson hevdet at landets innbyggere «ikke vil ikke ha en dorull-brexit: myk, bøyelig og tilsynelatende uendelig lang». Som om ingen har noen gang har opplevd, der de sitter, at dorullen viste seg å ikke være uendelig lang likevel. Da hadde det vært godt å ha en sekk med 55 ruller til. Det skal nok britene også få erfare etter hvert.

Vi kan bare håpe at dette ender på samme måte som priskrigen på krone-is i sommer. I min lokale avdeling av kjeden som kom best ut, var det knapt nok krone-is å få i hele sommer. Hvis butikkene skulle gå tomme etter den pågående priskrigen på dopapir kommer vi sterkt tilbake. Og da er det ikke lenger snakk om 350 kroner for én sekk. Da er dette prisen per rull. Da har vi plutselig venezuelanske tilstander.

Av presseetiske grunner gjør jeg oppmerksom på at undertegnede ikke kan kontaktes for salg av doruller på adressen under.

geir


nyemeninger meninger dopapir

Blir du med i debatten ?

Vi ønsker at Nye Meninger skal være en plattform for opplyst og engasjert debatt. Vær saklig og unngå personangrep. Overtramp vil føre til sletting og kan føre til utestenging. Les mer om retningslinjene våre her!