12-01-2017

Suverent, Syversen!

KrFs Oslo-representant på Stortinget, Hans Olav Syversen, har sørget for at noe av den store urettferdigheten som over flere år har vært rettet mot Oslos barnevernsbarn, blir rettet opp i.

Oslo får 160 millioner kroner mindre fra staten til bruk på barnevern hvert eneste år, sammenlignet med hva kommuner med tilsvarende ansvar får. Det var derfor veldig skuffende at regjeringen i sitt opprinnelige forslag til statsbudsjett for 2017 ikke ville gjøre noe for å rette opp i dette. Det at Oslo på egen hånd gjør opp regningen der staten svikter, burde ikke vært en sovepute for regjeringen. Spesielt ikke når de samtidig bruker rekordstore summer på skattelettelser til de som har mest fra før.

Men heldigvis har Stortinget engasjerte Oslo-politikere fra forskjellige partier. Arbeiderpartiet la for eksempel inn alle pengene til barnevernet i sitt alternative budsjettforslag. Og Syversen fikk til slutt med seg regjeringspartiene på at 15 millioner kroner skal gå til Oslo i 2017 for å rette opp i noe av underfinansieringen. Det er selvsagt ikke nok, 145 millioner kroner gjenstår, men likevel er dette et veldig viktig skritt i riktig retning.

Et samlet bystyre i Oslo sendte i juni et brev til Stortinget og ba dem å rette opp urettferdigheten som rammer Oslo. Det er sjelden at alle partier står samlet om slike initiativ, men det viser at politikere noen ganger kan ta i et tak sammen for å få til endring. Jeg er sikker på at jeg har hele bystyret i Oslo med meg på ønsket om at regjeringen gjør resten av jobben i sitt forslag til revidert budsjett, som kommer i mai. Og jeg er helt sikker på at alle blir med på en velfortjent takk til stortingsrepresentanten fra KrF: Suverent, Syversen!


nyemeninger

Blir du med i debatten ?

Vi ønsker at Nye Meninger skal være en plattform for opplyst og engasjert debatt. Vær saklig og unngå personangrep. Overtramp vil føre til sletting og kan føre til utestenging. Les mer om retningslinjene våre her!