Debatt

Stup i det

Lengre åpningstider, bad som pusses opp og nye bad på vei. Når man setter seg ned og ser på resultatene er det liten tvil om at det rødgrønne flertallet har vært en velsignelse for de som liker å stupe i det.

Dette er et debattinnlegg som gir uttrykk for skribentens holdninger og meninger. Du kan sende inn debattinnlegg til debatt@dagsavisen.no.

I Dagsavisen 24.04 skriver Begum fra Høyre at byrådets satsing er en bløff. En sammenligning med tilstanden da Høyre styrte byen gjør den påstanden til skamme.

2015 var det siste året Begum og Høyre var med å bestemme budsjettet i Oslo. Det året var Oslos kommunale bad åpne i til sammen 29.598 timer. To år senere var de kommunale badene åpne i 35.767 timer. Litt mer enn seks tusen timer mer badetid. For å sette det litt i perspektiv: For å øke svømmemulighetene like mye måtte vi ha åpnet nær tre nye kommunale bad, hvis de skulle hatt like kort åpningstid som de hadde da Høyre styrte byen.

I år kommer badene til å være enda mer åpne. Oppussingen av Romsås er nemlig ferdig, så flere kan bade der. I fjor måtte Furuset og Holmlia bad stenges for rehabilitering en kort periode, det slipper vi i år. Sånn som besøkstallene ser ut nå kommer vi til nå 1,1 million besøkende på badene i Oslo. Det er 250.000 flere badegjester enn siste året Høyre var med og styrte byen. De svømmeglade ser ut til å like byrådets satsing på bad.

Høyre derimot, kaller det byrådets badebløff. Akkurat hvordan kraftig utvidede åpningstider på badene og langt flere besøkende er en bløff er litt vanskelig å forstå. Men så var det kanskje heller ikke meningen at påstanden skulle sjekkes mot fakta.

Realiteten er at det ikke ble åpnet et kommunalt bad fra 1983 til nå. I innlegget prøver Begum å ta æren for Domus Athletica. En ting er at badet sto ferdig for mer enn 20 år siden, og dermed kanskje ikke burde være på skryteliste til noen som vil framstå som offensive. Men badet ble faktisk regulert og bygd ferdig mens Rune Gerhardsen var byrådsleder, og betalt av studentsamskipnaden. Høyre har med andre ord gjort like mye for det badet som for andre nye, kommunale bad i Oslo de siste 35 årene: ingenting.

Oslo trenger flere nye bad. Arbeidet med Stovner bad er nå godt i gang, førti år etter at planene først ble lansert. Prosjekteringen av det nye Tøyenbadet har startet. Dette er prosjekter det er blitt snakket om lenge, uten at pengene har blitt satt av. Manglerud bad og Holmlia bad står for tur. Vi kommer til å fortsette å bygge ut bademulighetene for Oslos befolkning.

Mer fra: Debatt