ANNONSE

12-11-2010

Stortinget må sikre Ruteplan 2012

For Jernbane er dypt skuffet over nyheten om at det er regjeringen som forsinker Ruteplan 2012. Vi mener det finnes penger innafor rammene av statsbudsjettet Regjeringen har lagt fram.

Regjeringens begrunnelse om at den må prioritere vedlikeholdet er ikke troverdig da den heller ikke prioriterer vedlikeholdet fullt ut. Jernbaneverket har beregnet at med 300 millioner mer til vedlikehold og fornyelse per år vil det være mulig å oppnå "god tilstand" i jernbaneinfrastrukturen to år raskere enn hva regjeringen har lagt opp til.

Den rødgrønne regjeringen har helt klart vært flinkere enn Bondevikregjeringen til å bevilge til jernbanen, men det betyr ikke at de rødgrønne nå kan bevilge seg et hvileskjær i jernbanesatsingen. Etter mange 10-år med politisk forsømmelse ligger jernbanen langt etter vegtrafikken og er på de aller fleste strekningene utkonkurrert på reisetid.

For Jernbane oppfordrer Stortinget til å omprioritere på statsbudsjettet planmidler (325 mill) fra den omstridte Mjøstraséen mellom Eidsvoll-Hamar og ytterligere ved å prioritere jernbanen framfor økning i store konkurrerende vegprosjekter (387,9 mill).


Internasjonalen Arne Strand Radikale Røster Redaksjonens utvalgte innlegg Perspektiv Publisert på Dagsavisens debattsider samme dag. Blåmandag Grønn hverdag Publisert i Dagsavisens papirutgave samme dag. Ille til mote Anders Heger Diskuter nå Hege Ulstein Espen S. H. Rusdal Ivar A. Iversen Utvalgte innlegg Reidar Sollie Halvor Finess Tretvoll Henvisning 1 Henvisning 2 Cancun Til Dagsavisen.no Refleks Selvbilder Global Voldtekt Dagens leder

Blir du med i debatten ?

Vi ønsker at Nye Meninger skal være en plattform for opplyst og engasjert debatt. Vær saklig og unngå personangrep. Overtramp vil føre til sletting og kan føre til utestenging. Les mer om retningslinjene våre her!