23-06-2015

Stolt og skeiv

90 prosent av landene i verden er blitt mer positiv til homofile. Og Oslo skal bli en by for han, hun og hen. Dette er utelukkende positivt.

For tre år siden hadde vi i Oslo Frp vår første stand på Oslo Pride. Selv sto jeg på den første standen på Pride, kjempet for at homofile skal få gi blod, og har vært blogger på årets Pride blogg.

Onsdag satt jeg i bystyresalen da bystyret enstemmig vedtok handlingsplanen «Stolte Oslo». Den omfattende handlingsplanen skal sikre mangfold og likeverd i hovedstaden. Og det gjør meg veldig stolt.

Oslo skal være en åpen, inkluderende og mangfoldig by. Alle som bor i Oslo skal åpent og fritt kunne leve sine liv, uavhengig av kjønn, seksualitet, hvem man forelsker seg i eller velger å leve med. LLH i Oslo og Akershus gjør et fantastisk arbeid på dette området, og LLH skal samarbeide nært med kommunen om det konkrete arbeidet fremover. Så en stor takk sendes til LLH.

Transpersoner begynner nå også å ta plass i den norske samfunnsdebatten. Og vår oppfatning om kjønn er i stor forandring. Vi har kommet langt, men har et arbeid igjen å gå.

Handlingsplanen viser også noen litt skremmende funn, særlig knyttet til selvmordsstatistikk og til utfordringer med diskriminering. Spesielt transpersoner møter særlige utfordringer i Oslo. Dette skal vi jobbe for å løse sammen.
Regjeringen jobber nå med en ny likestillings- og ikke-diskrimineringslov som skal gi et bedre vern for grupper som er utsatt for diskriminering. Og det kommer mye spennende fra regjeringen i tiden fremover innen dette området. Tiden jobber med oss, og vi sees på Pride.


Internasjonalen Arne Strand Radikale Røster Redaksjonens utvalgte innlegg Perspektiv Publisert på Dagsavisens debattsider samme dag. Blåmandag Grønn hverdag Publisert i Dagsavisens papirutgave samme dag. Ille til mote Anders Heger Diskuter nå Hege Ulstein Espen S. H. Rusdal Ivar A. Iversen Utvalgte innlegg Reidar Sollie Halvor Finess Tretvoll Henvisning 1 Henvisning 2 Cancun Til Dagsavisen.no Refleks Selvbilder Global Voldtekt Dagens leder

Blir du med i debatten ?

Vi ønsker at Nye Meninger skal være en plattform for opplyst og engasjert debatt. Vær saklig og unngå personangrep. Overtramp vil føre til sletting og kan føre til utestenging. Les mer om retningslinjene våre her!