ANNONSE

04-07-2014

Støtter Børge Brende folkemord?

Norske myndigheter sender stridsrasjoner til Kiev-regimet som teppebomber byer og tettsteder i Øst-Ukraina, trolig ved hjelp av fosforbomber. Støtter Børge Brende folkemord?

Samme dag som det russiske Føderasjonsrådet trakk tilbake fullmakten Vladimir Putin hadde fått til om nødvendig å bruke russiske styrker på ukrainsk territorium, besluttet norske myndigheter å gi 77 000 stridsrasjoner til det vestvennlige Kiev-regimet i Ukraina. Dette kan ikke oppfattes som noe annet enn en oppfordring til Kiev-regimet om å fortsette straffeoperasjonen mot den opprørske befolkningen i Øst-Ukraina.

Denne operasjonen, som omfatter bombardering av byer og tettsteder med bombekastere, artilleri og fly, har kostet hundrevis av mennesker livet. Folkerettsstridige fosforbomber skal ha blitt brukt mot opprørskontrollerte byer i Øst-Ukraina. Tusener er drevet på flukt. Journalister, både russiske og vestlige, likvideres for å skjule Kiev-regimets overgrep mot sivilbefolkningen i Øst-Ukraina. Planer om å gjerde inn hele Øst-Ukraina, opprette ”filtreringsleirer” for østukrainere og lignende diskuteres åpent av representanter for Kiev-regimet. Det hele begynner å minne om folkemord.

Hadde et regime i det indre av Afrika oppført seg som dagens makthavere i Kiev, ville ikke norske myndigheter ha tatt i det med ildtang. For å sikre opprettelsen av et russiskfiendtlig regime i Ukraina er Nato-landet Norge, representert ved utenriksminister Børge Brende, åpenbart villig til å godta det meste, inkludert bruk av fosforbomber mot en sivilbefolkning. Støtter du folkemord, Børge Brende?

Bjørn Nistad

Doktor i russisk historie

Trykket i Fædrelandsvennen 30. juni 2014.


Internasjonalen Arne Strand Radikale Røster Redaksjonens utvalgte innlegg Perspektiv Publisert på Dagsavisens debattsider samme dag. Blåmandag Grønn hverdag Publisert i Dagsavisens papirutgave samme dag. Ille til mote Anders Heger Diskuter nå Hege Ulstein Espen S. H. Rusdal Ivar A. Iversen Utvalgte innlegg Reidar Sollie Halvor Finess Tretvoll Henvisning 1 Henvisning 2 Cancun Til Dagsavisen.no Refleks Selvbilder Global Voldtekt Dagens leder

Blir du med i debatten ?

Vi ønsker at Nye Meninger skal være en plattform for opplyst og engasjert debatt. Vær saklig og unngå personangrep. Overtramp vil føre til sletting og kan føre til utestenging. Les mer om retningslinjene våre her!