ANNONSE
Jubel på Fredrikstad stadion 17. september. Topplaget Start slås 2-1 og det hadde snudd for FFK. Trodde vi. Nå står den ærverdige klubben i fare for å å ramle ned i 2. divisjon.

Jubel på Fredrikstad stadion 17. september. Topplaget Start slås 2-1 og det hadde snudd for FFK. Trodde vi. Nå står den ærverdige klubben i fare for å å ramle ned i 2. divisjon.

Vis bildetekst
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

04-11-2017

Større enn Fredrikstad

Sånn cirka klokka 14.50 søndag vet vi det. Skal ærverdige Fredrikstad Fotballklubb spille på nivå tre i norsk fotball neste år?

Det er noen klubber i Norge som favner bredere enn sin egen bygrense. Fredrikstad er en av dem. Det skyldes kultur og historie. Fredrikstad er en fotballklubb. Punktum.

Før siste serierunde i 1. divisjon søndag, ligger laget nest sist. På nedrykksplass. Hadde publikumsinteressen vært avgjørende, hadde laget rykket opp allerede. Her ligger laget på andreplass, hårfint bak Start med et publikumssnitt på 3.896. Etter morgendagens skjebnekamp mot Sandnes/Ulf blir tallet enda høyere.

Den aller første fotballkampen undertegnede så, var med Fredrikstad i hovedrollen. I cupfinalen i 1966 slo de Lyn 3–2 på Ullevaal. Matchvinner på straffespark i nest siste minutt: Arne Pedersen. Jeg var fascinert av at 70-åringer ennå kunne spille fotball. I mine unge øyne så Arne Pedersen ut som en sprek pensjonist utpå den store Ullevaal-matta. Vi var 30.335 tilskuere ringside. Jeg var der fordi naboen Hans Granlund var dommer.

Klubben har altså fått krisehjelp fra Strømsgodset for å redde plassen. Bjørn Petter Ingebretsen er sendt over fjorden for å berge laget. I verste fall leder «BP» laget i bare en kamp. Det betyr nedrykk. I beste fall i tre kamper, hvis laget også skal ut i kvalifisering mot vinneren av Raufoss og Notodden. Det er der håpet nå ligger.

17. september slo Fredrikstad Start 2–1 på stadion. Det var nesten 8.000 tilskuere der. Da hadde det snudd for FFK. Trodde vi. Siden er det blitt fem strake tap, spillerne avsatte treneren ved håndsopprekning og BP har kommet som en «Red Adair», brannslukkeren, for å redde klubben. Lykkes han? Da skriver også han historie i fotballbyen som har opplevd alt.


nyemeninger Meninger fredrikstad24

Blir du med i debatten ?

Vi ønsker at Nye Meninger skal være en plattform for opplyst og engasjert debatt. Vær saklig og unngå personangrep. Overtramp vil føre til sletting og kan føre til utestenging. Les mer om retningslinjene våre her!