sjef: Både Åsne Havnelid (t.v.) og Sven Mollekleiv har bakgrunn fra Røde Kors. Her på et arrangement med statsminister Erna Solberg i Trondheim    i 2014. FOTO: NED ALLEY/NTB SCANPIX

sjef: Både Åsne Havnelid (t.v.) og Sven Mollekleiv har bakgrunn fra Røde Kors. Her på et arrangement med statsminister Erna Solberg i Trondheim i 2014. FOTO: NED ALLEY/NTB SCANPIX

Vis bildetekst
Foto:

23-12-2017

Snakk med Mollekleiv

Norsk idrett må komme seg ut av krisen. Det er folk som kan bygge tillit der ute.

Det gjenstår seks runder med frislepp fra regnskapene i Norges idrettsforbund, og for hver nye kvittering som daler ned svekkes tilliten til dem som leder Norges største frivillige organisasjon. Det er tid for å innse realitetene: Norsk idrett må ha en ny ledelse. Det nåværende idrettsstyre blir delvis lammet av et fokus ingen kan leve med over tid.

Marit Wiig er leder av særforbundssnøs fellesorganisasjon og hun har allerede bedt om et ekstraordinært møte i januar. Norsk idrett er en sinnrikt organisert mastodont med 54 idretter og 19 idrettskretser. I den største av dem, Oslo Idrettskrets, har aktiviteten og anleggsutbyggingen aldri vært større. Men det er ikke dette vi hører om.

Neste idrettsting er i 2019 og nåværende styreleder Tom Tvedt er valgt til da. Men det summer allerede med navn ute hos en frustrert grasrot, som ikke kjenner seg igjen i det bildet som tegnes. Norsk idrettshverdag er det motsatte av First House, kostbare konsulenter og høye restaurantregninger.

Også for dagens idrettsstyre er situasjonen frustrerende. For når man ser dagsorden på møtenes deres, er det faktisk økt aktivitet det meste handler om. Oslo Idrettskrets avslutter sitt 100 årige jubileumsår med rekordtall i aktivitet og medlemskap av barn og unge.

Med over to millioner medlemskap er det mange kloke hoder der ute. Men når man skal være konkret, kan man først vende seg til de to som allerede kjenner idretten fra mange sider og som har integriteten i behold. Sven Mollekleiv har avsluttet sitt frivillige virke som president i Røde Kors. Han hentet Åsne Havnelid som generalsekretær samme sted, nå er hun direktør i Norsk Tipping.

To navn valgkomiteen kan begynne med. Spilt inn helt gratis idet også norsk idrett trenger en juleferie.


nyemeninger

Blir du med i debatten ?

Vi ønsker at Nye Meninger skal være en plattform for opplyst og engasjert debatt. Vær saklig og unngå personangrep. Overtramp vil føre til sletting og kan føre til utestenging. Les mer om retningslinjene våre her!