05-04-2013

Skatteparadiser skjelver

BT skriver i dag om nye avsløringer om hemmelige kontoer. 67000 milliarder er nå syltet vekk bare på De Britiske Jomfruøyene. Nå må Storbritannia ta kontroll, sier Robert Barrington i Transparency International. Han tar feil. De HAR kontroll.

De to største skatteparadisene i verden heter nemlig London og New York. Her tar man også imot penger som åpenbart stammer fra alvorlig kriminelle handlinger, så lenge disse handlingene ikke er utført i hhv. England eller USA.

Britene HAR kontroll ...
Når Barrington etterlyser politisk kontroll over den finanielle sektoren på Jomfruøyene, tar han nemlig feil. Britene HAR akkurat den kontrollen de ønsker seg, problemet med skatteparadiser strekker seg nemlig helt opp i politisk ledelse verden over. Vi liker penger, vi trenger penger, og skitne penger er også penger.

Over 3000 milliarder Euro unndratt bare fra EU ?
Dersom Eva Joly sitt anslag for Hellas prosentvis gjelder EU, er over 3000 milliarder Euro syltet vekk i skatteparadiser bare fra disse landene. Ikke noe rart at de mangler penger til å betale regningene sine ...
http://www.hvamenerpartiene.com/saker/EU.htm

The 1 % Community
Skatteparadisene er ikke problemet, de er bare et lite symptom på et alvorlig problem, en kreftsvulst som holder på å fortære kloden. De aller rikeste vil nemlig at alt det vi skaper av verdier skal tilfalle de 1 % rikeste. Og vi ser det på hvordan forskjellene øker og fordelignen blir skjevere og skjevere: De rikestes rikdom øker noe aldeles eventyrlig, mens vanlige folk får beskjeden lønnsvekst (Norge) eller går markert ned i lønn (USA - mye av resten av verden). Samtidig ser vi at alt som er verdt å eie tilfaller de aller rikeste, også land som tidligere var eiet av fattige (Landgrabbing). Vi har en verdikrise.
http://www.hvamenerpartiene.com/saker/verdier.htm

Lite villighet i å ta fatt i problemene
Både i USA og London og Norge er det en bemerkelsesverdig liten villighet i å fokusere på problemet. Man vi gjerne komme med noe svada om andre land og at demokrati er bra osv., men politikerne ønsker ikke gjøre noe for å sette reelle begrensninger på kriminaliteten og skjevhetene. Det er simpelthen for mange penger inne i bildet, nå er det kjeltringene som styrer Vesten.

Er det for seint å gjøre noe ?
Jeg vet ikke, men jeg vet at det er sterke og ondesinnete krefter man evt. må slåss mot. Et lite skritt er at Consortium of Investigative Journalists nå har avdekket materiale som er 160 ganger mer enn Wikileaks-dokumentene, materiale som avslører hemmelige kontoer og korrespondanse. Kanskje en begynnelse ... ?


Internasjonalen Arne Strand Radikale Røster Redaksjonens utvalgte innlegg Perspektiv Publisert på Dagsavisens debattsider samme dag. Blåmandag Grønn hverdag Publisert i Dagsavisens papirutgave samme dag. Ille til mote Anders Heger Diskuter nå Hege Ulstein Espen S. H. Rusdal Ivar A. Iversen Utvalgte innlegg Reidar Sollie Halvor Finess Tretvoll Henvisning 1 Henvisning 2 Cancun Til Dagsavisen.no Refleks Selvbilder Global Voldtekt Dagens leder

Blir du med i debatten ?

Vi ønsker at Nye Meninger skal være en plattform for opplyst og engasjert debatt. Vær saklig og unngå personangrep. Overtramp vil føre til sletting og kan føre til utestenging. Les mer om retningslinjene våre her!