ANNONSE

18-05-2017

Rasering av Nydalen Vest

Raymond vet at det som i dag er Nydalen i sin tid var Christiania Spigerverk. Men visste du, Hanna, at produksjon på Spigerverket den gang er laget på skrapjern fra nærliggende område.

Og visste du at denne resirkuleringen var liv laga nettopp fordi fabrikken lå der den lå. Og visste du at produksjonen ble flyttet til Mo i Rana langt fra sentrale områder. Har du tenkt på hvilken miljøgevinst vi ville hatt hvis Christiania Spigerverk hadde blitt værende i Nydalen. Nei hvorfor skulle du det, bare bortkasta tankespinn, Alt er jo revet. Men nå vil det rives mer!

Det står noen gamle bygninger igjen som minner oss om fordums tid der nede i Nydalen, men historiene er borte. I Nydalen Vest (kategori B) som nå også skal saneres og bygges ut med moderne bebyggelse er også en betydelig del av denne historien. Området har historisk tilknytning til Spigerverket og arbeidermiljøet i Nydalen og mange av boligene har hatt en felles funksjon utover å være bolig, som små dagligvareforretninger, manufaktur, skomaker, stall osv. Men vi skal ikke sanere i kategori B, bare fortette, vil du si, Hanna! Også er det frivillig! Mulig det, men du setter markedskreftene i spill, ikke vær naiv. Hvem pleier å vinne da? Minner om at område Nydalen Vest er på ca. 30 mål fordelt på rundt 60 hus. Trekker vi fra alt av tilkomstveier, biloppstillingsplasser, snuplasser osv står hvert av husene igjen med ca 400 kvm. Nydalen Vest grenser mellom Tåsen og Nydalen, et av Oslos pressområder, med høye tomteverdier. Så i praksis, hvem kommer til å bli de «nye» beboerne i Nydalen Vest, tror du? Jo, selvfølgelig folk som har råd til å betale (som allerede har store verdier i bolig) og som da allerede bor sentralt og i nærheten av kommunikasjonsknutepunkt. M.a.o 0,0 effekt i forhold til 700-metergrensen. Raymond, hva er det du driver med, skviser ut med god hjelp fra markedskreftene folk som har bodd og jobba her til fordel for godt skodde folk som allerede har så det holder.


nyemeninger

Blir du med i debatten ?

Vi ønsker at Nye Meninger skal være en plattform for opplyst og engasjert debatt. Vær saklig og unngå personangrep. Overtramp vil føre til sletting og kan føre til utestenging. Les mer om retningslinjene våre her!