ANNONSE

Vis bildetekst
Foto:

20-03-2017

Poeng med bismak

Leicester sparket Ranieri og dolket fansen i ryggen.

Leicester tente for sent på alle pluggene. Dermed fikk Ranieri fyken etter en skuffende sesong. Så vant Leicester noen kamper og er nå på trygg grunn, vil mange hevde. Det må være poeng med bismak for fansen. Tenk om Ranieri fortsatt hadde vært i klubben. Da hadde det sett lyst ut. Leicester er nå over streken i ligaen og videre i Champions League. Men Ranieri er borte. Magien er forduftet og sjarmen er vekk. Dessuten; hvem skal ta over? Craig Shakespeare? Han vinner aldri i verden serien med Leicester. Eller noe lag, annet enn som Ranieris assistent da.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Om du kunne velge manager, hvem ville du da hatt i klubben din? Claudio Ranieri eller Craig Shakespeare? Valget er enkelt. Det er bare trist at Ranieri fikk sparken midt i sesongen. Det kommer til å gå veldig mange år før Leicester vinner ligaen igjen, med eller uten Ranieri. Men han har i hvert fall en pokal fra før. Ranieri vet hva som trengs. Derfor ser det nå enda mer underlig ut å gi han sparken. Slik er fotballen. Du får sparken ved dårlige resultater, men det er uansett tre klubber som skal ned fra Premier League, hver eneste sesong. Altså kan ikke alle kjøpe seg bort fra nedrykk. Eller sparke manageren.

Les også: Nei til videodømming

Les også: Mer videodømming

Men ikke minst må dette være forferdelig for fansen som er forrådt av eierne. Leicester hadde en manager i verdensklasse, en fyr som er likt av stort sett alle og elsket av supporterne. Likevel måtte han gå fordi Leicester lå an til å rykke ned sesongen etter at Ranieri vant serien. Rett etter avgangen vant Leicester to matcher og gikk videre i Europa. Dette hadde de fått til også med Ranieri. Den eneste endringen er jo at han har gått ut døra. Resten av klubben er intakt.


nyemeninger

Blir du med i debatten ?

Vi ønsker at Nye Meninger skal være en plattform for opplyst og engasjert debatt. Vær saklig og unngå personangrep. Overtramp vil føre til sletting og kan føre til utestenging. Les mer om retningslinjene våre her!