13-02-2018

Pasientreiser på felgen

NRK har flere ganger nå fortalt oss hvor elendig ordningen med Pasientreiser fungerer i Oslo. Pasienter har venta i mange timer på taxi som aldri kom. Hele ordningen med å sette Pasientreiser ut anbud er moden for søppelfyllinga.

Nå lurer dessverre Velferdsetaten i Oslo kommune over 16.000 brukere av TT-kort til å bruke Pasientreiser, der det kan brukes vanlig taxi med TT-kort. Denne etaten skriver i sitt informasjonsbrev «Til deg som har TT-kort i 2018» at «Det er ikke tillatt å bruke TT-kortet til sykehus, lege eller annen behandling som dekkes av Pasientreiser. Dette er å anse som et misbruk av kortet».

Det Velferdsetaten ikke skriver er at « En pasient har ikke rett til dekning av reiseutgifter når avstanden fra oppholdsstedet til behandlingsstedet er mindre enn 10 km», jfr pasientreiseforskriften §8. Man kan likevel få dekket reiseutgiftene ved øyeblikkelig hjelp, sjøl om avstanden er mindre enn 10 kilometer, uten å bruke Pasientreiser.

Min bydel, Vestre Aker, har skriftlig truet meg med å ta fra meg TT-kortet, fordi jeg har brukt TT-kortet for mye til sjukehus, sjøl om jeg har brukt TT-kortet både til øyeblikkelig hjelp og til sjukehus der avstanden er mindre enn ti kilometer.

Nå når «øyeåpnere» er på moten, bør også politikere og byråkrater åpne øynene for hvordan Pasientreiser og Velferdsetaten lurer hovedstadens pasienter.


nyemeninger

Blir du med i debatten ?

Vi ønsker at Nye Meninger skal være en plattform for opplyst og engasjert debatt. Vær saklig og unngå personangrep. Overtramp vil føre til sletting og kan føre til utestenging. Les mer om retningslinjene våre her!