26-05-2017

Paradigmeskifte?

Protesttoget mot Helgesen og ulveforvaltningen i vinter kom som et sjokk på hovedstadspressen. Dagbladet meldte først om "noen hundre" deltakere, for deretter å lage en form for Quis med alternativet 2500 som laveste alternativ ( og den hjelpeopplysning at politiet var kilde). Aftenposten berørte ikke begivenheten i det hele tatt, verken i form av tekst eller bilder.

Her har miljøjournalistene i årevis formidlet meningsmålinger og statistikk som viser at ulvemotstanderne er en liten forbeinet flokk fra de mørkeste kroker i Østlandets raserte barskoger, en utdøende rase av skytegale gubber, men så flommer plutselig Karl Johan over av ganske vanlige mennesker i alle aldre, som til og med lar en enslig Greenpeace-medlem med støtteplakat for ULV delta i toget.
uten å la seg provosere. 
Samtidig er det Brexit og Trump med ekkokammer og postfaktiske hypotesevarianter å ta stilling til, og det er ikke alltid lett å se forskjell på hode og hale. Så får en heller holde tunga beint i munnen, trå vannet og stole på justisdepartementets lovavdeling og jusprofessorer så langt det rekker. 

Og regjeringsadvokaten? 


Blir du med i debatten ?

Vi ønsker at Nye Meninger skal være en plattform for opplyst og engasjert debatt. Vær saklig og unngå personangrep. Overtramp vil føre til sletting og kan føre til utestenging. Les mer om retningslinjene våre her!