ANNONSE
Vis bildetekst
Foto: Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix

På tide å slutte rekkene

Skal sosialdemokrater bruke tid på å kritisere kommunistiske partiprogrammer, og folk lengre ut til venstre angripe Arbeiderpartiet for ikke å være røde nok, så vet vi hvem det er som kan le hele veien til banken.

1.mai var dagen da mormor festa den hjemmehekla ap-rosa si på den grå penjakken. Pappa tok fram Leninmedaljongen og festa den på den grønne vårjakka si. Vi satte det røde flagget i hagen ut mot veien der toget skulle gå forbi. Et kompromiss fordi mormor kun aksepterte det norske flagget i flaggstanga. Det var viktig å komme tidlig til oppstillingsplassen der toget skulle gå fra. Kun de første fikk rødt flagg med hammer på. De var de beste. Så gikk vi mellom blokkene, forbi fabrikken og til grenda med arbeiderboligene nedenfor jernbanelinja.  

1. mai samla bygda mi, og familien min. Ap-rosa, Leninmedaljongen, AUFeren med hammerflagget. Mamma, den hjemvendte sosialdemokraten. Og broder'n som hadde funnet seg et grønnere alternativ. Før min tid var også morfar og oldemor til stede i gata, NKPerne. På vår felles kampdag. 

1.mai skal fortsatt samle alle som står på barrikadene for et trygt og anstendig arbeidsliv. Som brenner for likhet og rettferdighet. Samle den brede venstresida. Uavhengig av hvilke symboler de har på jakkeslaget eller på flaggene sine. 

1.mai børster jeg støvet av yndlingsdiktet mitt av Rudolf Nilsen. Det passer det seg også å gjøre i disse dager, med denne ukas 1.maidebatt friskt i minnet.

"Nuvel — hvad så, om jeg er kommunist, du tranmælit og han er sosialist? 

For frender, frender er vi dog til sist.

Så still dig ved min side, kamerat.
Nu gjelder det å slåss for hus og mat
og ikke nøie sig med vakkert prat."


Høyrekreftene er på offensiven, i Norge og i landene rundt oss. Skal sosialdemokrater bruke tid på å kritisere kommunistiske partiprogrammer, og folk lengre ut til venstre angripe Arbeiderpartiet for ikke å være røde nok, så vet vi hvem det er som kan le hele veien til banken.

Det er på tide å slutte rekkene. Vi har ei høyreside å kjempe mot. 


 

 

 


nyemeninger Meninger

Blir du med i debatten ?

Vi ønsker at Nye Meninger skal være en plattform for opplyst og engasjert debatt. Vær saklig og unngå personangrep. Overtramp vil føre til sletting og kan føre til utestenging. Les mer om retningslinjene våre her!