Om Nye meninger

 

Nye meninger er Dagsavisens side for kommentar, analyse og debatt. Her vil du hver dag finne ferske analyser og kommentarer til aktuelle hendelser fra Dagsavisens skribenter og brukere.

Alle innlegg fra avisens debattsider, samt utvalgte kommentarer og analyser fra Dagsavisens medarbeidere og spaltister er samlet her.

Nettsiden er en blanding av en avisportal og et bloggforum, selv om det først og fremst er det siste. På forsiden vil vi løfte fram både innlegg fra inviterte spaltister og fra gode innlegg fra brukerne. Vi har allerede over 40 faste spaltister i stallen, og vil hele tiden lete etter nye penner som kan skrive godt om aktuelle temaer.

Dagsavisen.no/nyemeninger erstattet i januar Nyemeninger.no, men den gamle nettadressen vil fortsatt fungere. Designet og spredningslighetene er forbedret, og noe av det som er annerledes på denne nye siden, er vårt popularitetsbarometer. Barometeret vekter antall nye innlegg, delinger, kommentarer og visninger, og gir hver bruker en plassering på listen.  

Det deles også ut virtuelle utmerkelser for ukens mest kommenterte, ukens mest delte og ukens mest leste innlegg. Disse plasserer seg til venstre på profilsiden til skribenten som er premiert. Redaksjonen kårer også månedens kommentar (redaksjonens utvalgte).

For å øke kvaliteten har Dagsavisen debatt under fullt navn på våre nettsider. Alle som registrerer seg har full tilgang til å delta i debatten, skrive egne innlegg og følge debatter og spaltister. Les retningslinjene for deltakelse her. LENKE

Har du spørsmål til hvordan du bruker Nye meninger, les på HJELP-siden.

Vi vil gjerne ha tilbakemeldinger fra deg som bruker og innspill til hvordan vi kan gjøre Nyemeninger.no bedre! Send en e-post til debatt@dagsavisen.no.

Ønsker du å sende inn kronikker eller debattinnlegg til papiravisen, sender du en e-post til debatt@dagsavisen.no. Her er det faste lengder på tekstene:

Kronikk: 6000 tegn inkl. mellomrom. Hovedinnlegg: 4000 tegn. Innlegg/replikk: 2000 egn. Kortinnlegg: 800-1500 tegn. Legg ved portrettfoto.

Retningslinjer for Nye Meninger

 

Vi ønsker en frisk debatt med temperatur på nyemeninger.no. Men den skal samtidig være saklig. Derfor må alle brukere gjøre seg kjent med og følge disse retningslinjene. Dagsavisen har rett til å slette innlegg og/eller kaste ut brukere som bryter retningslinjene.

1. Fullt navn: Ved å registrere deg godkjenner du at du identifiseres med fullt navn i alle innlegg, kommentarer og «liker»-aktiviteter inne på nettforumet. Teksten vil bli stående i forumet. Profiler med falske eller ufullstendige navn vil bli slettet. Deltakere som forsøker å stjele andres identitet eller på annen måte gi seg ut for å være andre, eksisterende personer, risikerer å bli politianmeldt.

2. Etikk: Skriv ikke innlegg eller formuleringer som er ærekrenkende, rasistiske, truende eller på annen måte bryter med norsk lov. Linker til upassende eller ulovlig materiale (pornografisk, rasistisk, sjikanerende) skal ikke forekomme. Bruk egne og andres erfaringer med aktsomhet - ikke utlever andre, og ikke krenk privatlivets fred. Tekster med reklame skal ikke forekomme, verken i selve teksten eller i linker.

3. God debattskikk: Unngå personkarakteristikker, trakassering og sjikane. Sjekk så langt du kan at de fakta du presenterer er korrekte. Link gjerne til kilder. Bevisst spredning av usannheter tolereres ikke. Behandle meningsmotstanderne dine med respekt og unngå vulgær språkbruk. Ikke tillegg andre debattanter meninger de ikke har. Hold deg til saken og ikke avspor debatten. Unngå personangrep.  Skriv på norsk, svensk, dansk eller engelsk. Gjentatt kommentering på egne innlegg med den åpenbare hensikt å blåse opp antall kommentarer tolereres ikke. Ved mistanke om dette eller klikkaksjoner for å få mange treff forbeholder Dagsavisen seg retten til å slette tråden. I alvorlige tilfeller kan brukere som benytter slike teknikker blokkeres fra forumet.

4. Opphavsrett/åndsverk: Kopier ikke andres tekst eller annet åndsverk uten samtykke. Dagsavisen eller nyemeninger.no kan ikke videreselge innlegg og kommentarer uten forfatters samtykke. Innlegg eller deler av innlegg på nyemeninger.no kan derimot publiseres på dagsavisen.no og tilhørende nettsider eller i Dagsavisens papirutgaver uten økonomisk godtgjørelse, men med tydelig kreditering. Dagsavisen ønsker å profilere gode innlegg. Derfor forbeholder vi oss retten til å redigere og presentere tekster eller deler av tekster når vi henviser til dem. Materiale andre har skrevet som du får tilgang til som registrert bruker på nyemeninger.no kan ikke publiseres av deg andre steder, verken elektronisk eller på papir, uten skriftlig samtykke fra Dagsavisen.

5. Bruk av opplysninger: Epostadresser og telefonnummer som oppgis under registrering vil ikke bli videreformidlet til utenforstående, men Mediehuset Dagsavisens kundesenter kan kontakte registrerte brukere med tilbud om abonnement.

6. Sikkerhet: Du plikter å holde passordet ditt hemmelig for andre. Dersom du mistenker misbruk av din konto, må du umiddelbart endre passord eller kontakte nyemeninger.no slik at kontoen kan slettes. Dagsavisen og nyemeninger.no er ikke ansvarlig for tap eller skade som følger av bruk av tjenesten.