ANNONSE

19-09-2017

OBOS bryr seg ikke om skolebarnas helse

Skolebarnas behov for en smule lys og luft i løpet av en lang skoledag betyr svært lite når OBOS lukter kjempeprofitt.

Direktøren i OBOS Daniel Kjørberg Siraj støtter seg til Bibelen som en avgjørende bok for ham i et portrettintervju med Dagsavisen. Noen av oss husker den religiøse påminnelsen om å «La de små barn være og hindre dem ikke fra å komme til mig». Dette moralske hensynet betyr svært lite for Siraj ved Majorstua skole hvor OBOS ønsker å oppføre 350 luksusleiligheter for de mest bemidlede med et boligtårn som tar lyset fra skolebarna.

Majorstua skole har 960 elever med svært begrensede utearealer hvor sol, lys og luft allerede er mangelvare. OBOS er ikke mer beskjeden enn at de slår til med en utbygging som går 50 % utover faglige anbefalinger for høyder og volum. Gigantbygget til OBOS kommer til å ta mye av det knappe lyset som fremdeles finnes i skolegården.

Siraj dekker seg bak at OBOS tar samfunnsansvar ved å bygge mange boliger for unge boligkjøpere. OBOS tjente 2.600 millioner kroner i 2016. Konsernet tjener grovt på bolignøden som har tvunget prisene i storbyene oppover.

Unge mennesker tvinges til økt belåning og gjeldsgrad og lokkes med millionlån, gjerne i OBOS-banken. OBOS hjelper ikke «de unge» men gjør dem til leietagere i egen bolig fordi de kastes ut dersom de ikke betaler renter på sine gigantlån. Et stort antall av de unge som Siraj påstår han vil hjelpe lever svært risikabelt dersom renta øker og boligprisene synker.

Det ubehagelige ved OBOS er kynismen i selskapets profittbegjær. Det har ikke noe med samfunnsansvar å gjøre å ofre skolebarns og nærmiljøinteresser. Siraj viser til en stolt og solidarisk tradisjon i OBOS. Skolebarnas behov for en smule lys og luft i løpet av en lang skoledag betyr svært lite når OBOS lukter kjempeprofitt.

Nå er det opp til Byutviklingskomiteen i Oslo kommune å lytte til de svakeste og mest sårbare som trenger et uteområde med et minimum av lys og luft for å kunne lære. Vis at dere har moralsk ryggrad og stå opp for skolebarna og framtiden deres. OBOS avhjelper ikke bolignøden i Oslo, men ødelegger mye av barnas skolehverdag.


nyemeninger

Blir du med i debatten ?

Vi ønsker at Nye Meninger skal være en plattform for opplyst og engasjert debatt. Vær saklig og unngå personangrep. Overtramp vil føre til sletting og kan føre til utestenging. Les mer om retningslinjene våre her!