ANNONSE

27-02-2013

Ny BBC-skandale kan gi hoderulling i NRK

Det skandalerammede BBC kan stå overfor en ny skandaleopprulling som kan få overgrepsskandalen til å fortone seg som en spasertur i parken.

Ved mandagens rettsmøte i småbyen Horsham i West Sussex syd for London nektet dommer Stephen Nicholls å høre lisensnekteren Tony Rookes ekspertvitner, blant annet den danske kjemiprofessoren Niels Harrit og den avskjedigede sikkerhetsanalytikeren Tony Farrell ved South Yorkshire Police.

Dommeren hadde dog etter eget utsagn lest vitneforklaringene og sett DVDen, slik at domsbeslutningen bygget på disse. Tony Rooke, som vedgikk å ha et TV-apparat i bruk, samt ikke å ha betalt BBC-lisens, ble følgelig gitt en betinget dom, som i korte trekk gikk ut på at han ikke måtte nekte å betale ved en eventuell ny lisenskontroll i løpet av de kommende 6 måneder.

Alt tyder imidlertid på at Rooke vil nekte å betale også denne våren og sommeren, ettersom briten mener han bryter antiterrorloven av 2000 dersom han finansierer BBCs virksomhet, som ifølge Rooke omfatter terrorisme, eller i alle fall medvirkning til tåkelegging av terrorisme og motvirkning av en oppklaring av monumentale terrorangrep i Vesten de siste tiår.

West Sussex Police Department skal også ha lansert en granskning av BBC i lys av rettssaken mandag 25. februar. Granskningen skal være myntet på finne ut om BBC bevisst har holdt tilbake vesentlige bevis for en alvorlig forbrytelse. Det mener mange at de har gjort, og dette ville også ha vært bevist dersom dommeren på mandag ikke hadde nektet disse bevisene å bli ført.

I Norge - som også har sin lisensfinansierte TV-kanal, NRK, som også er bundet av et charter om å belyse viktige saker nøytralt og fra et representativt antall vinkler - skal Nina Owing for det første ha løyet i en nyhetssending om at Osama bin Laden skulle ha tilstått 9/11-angrepene på en videotape fra september/oktober 2001. Denne løgnen ga mange intetanende nordmenn et inntrykk av at Osama bin Laden sto bak de grufulle terrorangrepene.

Videre skal Nyhetsdivisjonens sjef Gro Holm i NRK - som leder for over 1000 NRK-journalister - ha uttalt at hun «ikke hadde hatt tid» til å sette seg inn i de nye bevisene som tyder på at versjonen NRK har fremført i over 11 år simpelthen ikke holder vann. NRKs 9/11-teori er forbløffende lik Det Hvite Hus sin 9/11-teori, som har vært brukt til å føre tiårlange kriger og til å innføre politistatlover i alle de 28 NATO-landene.

Dersom BBC-skandalen eksploderer for fullt fordi al-Qaida umulig kan ha sprengt den tredje World Trade Center-skyskraperen - WTC7 - vil NRK etter alt å dømme også gå med i dragsuget. Hoder vil rulle på Marienlyst, den saken er klar, og politistatlovene som hindrer frie ytringer i NRK og samfunnet forøvrig vil måtte tas opp til en ny vurdering.

Atlanterhavspakten NATO vil nok overleve i én eller annen form, men også der kan tiden være inne for utskiftinger av personell.


Internasjonalen Arne Strand Radikale Røster Redaksjonens utvalgte innlegg Perspektiv Publisert på Dagsavisens debattsider samme dag. Blåmandag Grønn hverdag Publisert i Dagsavisens papirutgave samme dag. Ille til mote Anders Heger Diskuter nå Hege Ulstein Espen S. H. Rusdal Ivar A. Iversen Utvalgte innlegg Reidar Sollie Halvor Finess Tretvoll Henvisning 1 Henvisning 2 Cancun Til Dagsavisen.no Refleks Selvbilder Global Voldtekt Dagens leder

Blir du med i debatten ?

Vi ønsker at Nye Meninger skal være en plattform for opplyst og engasjert debatt. Vær saklig og unngå personangrep. Overtramp vil føre til sletting og kan føre til utestenging. Les mer om retningslinjene våre her!