Petter Northug fikk nest beste langrennstid bak Johannes Høsflot Klæbo i helgens Strindheim-stafett. FOTO: TERJE PEDERSEN/NTB SCANPIX

Petter Northug fikk nest beste langrennstid bak Johannes Høsflot Klæbo i helgens Strindheim-stafett. FOTO: TERJE PEDERSEN/NTB SCANPIX

Vis bildetekst
Foto: Terje Pedersen/NTB scanpix

02-01-2018

Northugs OL-plan

Tour de Ski ruller av gårde og etter hvert renn blir mannen som ikke er med tema: Petter Northug. Nytt år gir ingen endring på det.

Men om få uker kan dette komme til et veiskille. Petter Northug kvalifiserer seg til OL eller karrieren til verdens største langrennsnavn kan være over på toppnivå. En nyttig avklaring for både Petter Northug sjøl og omgivelsene.

Det er mange av oss som ikke forstår hvorfor han ikke fikk delta i Tour de Ski, men nyttårshelgens møte mellom sprinttrener Arild Monsen og Team Northug hadde i hvert fall en fornuftig agenda: Hvordan få Northug best mulig rustet til OL i Pyeongchang. 10. februar går første langrennsøvelse der, dagen etter går guttas første renn: Tremila med skibytte.

Monsen møtte Northug-trenerne Stig Rune Kveen og Vidar Undebakke, samt Petter Northug, etter Strindheim-stafetten lørdag. Der Petter Northug fikk nest beste langrennstid bak denne sesongens beste skiløper, som heller ikke er med i Tour de Ski, Johannes Høsflot Klæbo.

Hva som ligger i den prestasjonen er også umulig å definere. Akkurat som det er vanskelig å lese styrkeforholdet i Tour de Ski. Er Dario Cologna verdenseneren igjen? Men begge parter oppfattet møtet som positivt. Og ikke minst: En plan ble lagt.

Northug kan kvalifisere seg gjennom NM i Gåsbu om halvannen uke og ikke minst i verdenscupen i Planica 20. og 21. januar. Der får han starte. Han kan velge hva han vil gå. Og det er det siste rennet før OL-uttaket må spikres.

Ingen vet hvor Petter Northug står sportslig. Kanskje er han ikke i nærheten av en OL-plass, kanskje eksploderer han. Dette er alle involverte opptatt av, også hans norske lagkamerater som viser sterkt varierende kvalitet i Tour de Ski. Det er ikke bare Petter Northug som har sportslige utfordringer denne vinteren.


nyemeninger Meninger

Blir du med i debatten ?

Vi ønsker at Nye Meninger skal være en plattform for opplyst og engasjert debatt. Vær saklig og unngå personangrep. Overtramp vil føre til sletting og kan føre til utestenging. Les mer om retningslinjene våre her!