BEST: Verdens beste langrennsløper i vinter kan se Tour de Ski hjemmefra. Johannes Høsflot Klæbo er eneste norske mannlige løper som har innfridd. FOTO: NED ALLEY/NTB SCANPIX

BEST: Verdens beste langrennsløper i vinter kan se Tour de Ski hjemmefra. Johannes Høsflot Klæbo er eneste norske mannlige løper som har innfridd. FOTO: NED ALLEY/NTB SCANPIX

Vis bildetekst
Foto:

03-01-2018

Norsk villrede er sunt

Hva skjer med norske herreløpere? Formsvikten gjør OL-kabalen vidåpen.

NM-arrangøren på Gåsbu om en drøy uke gnir seg i hendene. Det er bare Johannes Høsflot Klæbo som kan gjøre hva han vil fram mot OL. Alle andre OL-plasser er åpne. Også for Petter Northug. Det blir en desperat kamp om posisjoner i NM-løypene.

Landslagstrenerne ser med mild bekymring på det som skjer i Tour de Ski. Martin Johnsrud Sundby er noenlunde med, men etterlater seg flere spørsmål enn svar. Didrik Tønseth og Finn-Hågen Krogh er milevidt unna sitt beste. Hans Christer Holund er den eneste som følger skjema, men han er ingen vinnerkandidat i OL.

Nå er det blitt slik at landslagstrener Tor Arne Hetland inderlig håper Petter Northug viser seg fram og går seg rett inn i OL-troppen. Det håper mange andre også. For hvor er vinnerkandidatene?

Svaret er: Hjemme. Johannes Høsflot Klæbo er den eneste som pr. i dag kan velge og vrake i OL-distanser. Også Simen Hegstad Krüger er svært nær sin OL-debut. For internasjonalt langrenn er det norske og svenske fraværet fra tetkampen bare positivt. Starten av Tour de Ski har vært en svært etterlengtet langrennsfest for sveitserne på hjemmebane. Publikumsoppmøtet var over forventning. Dario Cologna er tilbake som vinnerkandidat i OL.

Nå er det slik at både Norge, Sverige, Frankrike, Sveits, Russland (som de ikke får hete i OL), Canada, Italia, Kasakhstan og Finland har mannlige vinnerkandidater foran lekene i Sør-Korea. Slik så ikke bildet ut for en måned siden.

Fra norsk side er det ingen andre enn Petter Northug som har vunnet individuelt VM- eller OL-gull i distanserenn siden 2007. Det står fast. Og det er et faktum som den norske skiledelsen ikke liker. Og når Norge hangler videre i Tour de Ski, er det de som ikke er med her, Norge må sette sin lit til. Foreløpig. Kommer du snart, Martin?


nyemeninger Meninger

Blir du med i debatten ?

Vi ønsker at Nye Meninger skal være en plattform for opplyst og engasjert debatt. Vær saklig og unngå personangrep. Overtramp vil føre til sletting og kan føre til utestenging. Les mer om retningslinjene våre her!