Norsk favoritt

Jubelen er ikke høy nok til å oppfattes her til lands, men faktum er at det for tida ropes på en norsk spiss i engelsk Championship.

Dette er et debattinnlegg som gir uttrykk for skribentens holdninger og meninger. Du kan sende inn debattinnlegg til debatt@dagsavisen.no.

Klubben er Ipswich Town og mannen det ropes på er kosovisk-norske Bersant Celina, spissen som er på utlån fra Manchester City til «The Tractor Boys».

21-åringen har ikke fått mye spilletid, men to mål på seks innhopp fra benken gjorde ham raskt til Ipswich-fansens nye yndling. Han er en teknisk briljant og individualist på banen.

Celina er en av fem nordmenn som spiller i Championship, og etter kampen mot Burton sist helg gjør han Fulhams Stefan Johansen rangen stridig som den mest populære norske spilleren i denne ligaen.

Det er bare det at Ipswich-manager Mick McCarthy ikke er like imponert. Han har ertet på seg supporterne ved å si at Celina nok må nøye seg med den spilletida han får.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Forrige lørdag spilte Ipswich bortekamp i Burton. Stillingen var 1-1, og Ipswich hadde selv vinden mot seg. De tilreisende Ipswich-supporterne hadde brukt andre omgang til å synge om Celina. Han fikk endelig komme innpå i det 84. minutt – og satte inn et nydelig frispark kloss inntil stanga i det 89.

Unggutten markerte målet med en Ronaldo-positur, løp til bortetribunen og kasta drakta opp til fansen, før han feira med medspillerne sine i bar overkropp – sikkert i den tro at dommeren skulle blåse av kampen når som helst. Det hadde kamplederen ingen planer om, noe som skapte litt trøbbel for den glade målscorer. For Championship er ikke Champions League, og Ipswich Town er ikke Manchester City. Klubben hadde ingen ekstradrakt til Celina på benken, så spissen måtte pent gå tilbake til bortefansen og be om å få trøya tilbake. Manager McCarthy konstaterte etter kampen at Celina ble kampens helt, og fansen startet nettkampanje for å få ham med fra start i midtukekampen mot Cardiff. Det fikk han, og takket for tilliten med å score på ny i matchens siste minutt.

Mer fra: Debatt