Ada Hegerberg mottok den første gullballen som er delt ut for kvinner. FOTO: CHRISTOPHE ENA/NTB SCANPIX

Ada Hegerberg mottok den første gullballen som er delt ut for kvinner. FOTO: CHRISTOPHE ENA/NTB SCANPIX

Vis bildetekst
Foto:

05-12-2018

Norges Zlatan

Norge har to svenske landslagssjefer. Lars Lagerbäck måtte i sin tid håndtere Zlatan Ibrahimovic og valgte å utestenge ham fra landslaget. Martin Sjögren har fått Ada Hegerberg i fanget. De to svenskene har opplagt noe å snakke om.

Men nå har Lise Klaveness også kommet inn i NFFs ledelse og i hennes nye stilling som elitedirektør har hun ansvaret for det som tittelen indikerer: Eliten.

Og en del av dette er å få de beste spillerne tilgjengelige for landslagene.

Ada Hegerberg ble toppscorer i Mesterligaen og er toppscorer i Lyon. Hennes spisskompetanse er rett og slett å få ballen i mål. Hun huskes ikke for spektakulære driblinger eller scoringer, men hun er på rett sted til rett tid. Og det er en egenskap.

På landslaget opplevde hun det ikke slik. Hun måtte innordne seg. Og det synes opplagt at kjemien mellom henne og landslagssjef Martin Sjögren var fraværende fra dag én.

Konflikten handler ikke bare om en sta landslagsledelse. Det handler også om en sta Ada Hegerberg. Begge må fire på noen krav hvis dette skal gå seg til igjen. Foreløpig tyder lite på at det vil skje.

Det triste er at også forholdet til lagvenninnene synes ødelagt. Det ville vært festlig å se Hegerberg i samspill med Norges største spisstalent, og Adas barndomsvenninne, Guro Reiten. I samspillet med Caroline Graham Hansen er det et uutnyttet potensial.

NFF ofrer ikke landslagssjefen for å få Hegerberg inn igjen. Sjögren har ledet Norge til VM uten Hegerberg på laget. Nå er løpet lagt fram til VM i Frankrike i juni neste år, der finalen ironisk nok spilles på Ada Hegerbergs hjemmebane i Lyon.

Hun skulle hatt et VM-sluttspill å blomstre i. Er alt håp ute. Ikke hos Lise Klaveness. Og da får vi klamre oss til det.


nyemeninger meninger Sport fotball ada hegerberg kvinnelandslaget

Blir du med i debatten ?

Vi ønsker at Nye Meninger skal være en plattform for opplyst og engasjert debatt. Vær saklig og unngå personangrep. Overtramp vil føre til sletting og kan føre til utestenging. Les mer om retningslinjene våre her!