ANNONSE
Joshua King er herrelandslagets største stjerne akkurat nå. Og spiller der fortsatt.

Joshua King er herrelandslagets største stjerne akkurat nå. Og spiller der fortsatt.

Vis bildetekst
Foto: Terje Pedersen/NTB scanpix

01-09-2017

Norge trenger en King

Kvinnelaget er i krise og Lars Lagerbäck har ennå ikke vunnet med gutta. Skal oppturen komme med Joshua King?

Var det et historisk øyeblikk vi var vitne til i går? Avskjeden til en spiller på kvinnelandslaget skapte større oppslag enn at herrelaget skal ut i VM-kvalifisering i kveld. I så måte har det skjedd noe positivt. Men denne saken skulle selvsagt NFF vært foruten. Og toppfotballsjefen Nils Johan Semb er igjen under press.

Ada Hegerbergs avskjed måtte både fotballpresident og generalsekretær kommentere i går. Og sistnevnte, Pål Bjerktevedt, konkluderte for egen del med at hennes valg var uklokt.

Detaljene i denne materien kjenner bare de involverte. Men vi synes det var interessant at Ada Hegerbergs far og også trener var med på møtet med NFF-toppene i Lyon i forrige uke. Stein Erik Hegerberg er ikke en hvilken som helst pappatrener. Tvert i mot. Hvor mye har hans vurderinger hatt å si? Ada Hegerberg er i den spesielle situasjon at faren fortsatt er hennes viktigste personlige trener. I stedet for å trene med et norsk klubblag foran EM-sluttspillet i sommer, trente hun med faren.

Men nå har hun vendt ryggen til landslaget, i motsetning til søsteren Andrine som ikke har signalisert det samme. Men hun er ikke med i troppen som starter sin VM-kvalifisering om to uker.

Å håndtere såkalte stjernespillere er en utfordring for alle landslagssjefer. Martin Sjögren kan bare ta en prat med sin kollega Lars Lagerbäck, som fikk Zlatan Ibrahimovic-saken i fanget da han var svensk landslagssjef. Alle individer er forskjellige. Men laget går foran. Lagerbäck fikk Zlatan tilbake. Det kan også skje med Ada Hegerberg, selv om sakene er vidt forskjellige.

Herrelandslaget mangler en profil på dette nivået. Landslaget er i en gjørme av motgang, årets eneste positive opptur har egentlig vært ansettelsen av Lars Lagerbäck. Han har fortsatt tillit selv om han ennå ikke har sett Norge vinne. Det er det meningen han skal få se mot Aserbajdsjan i kveld.

Det nærmeste vi er en stjerne er spilleren som bærer det rette navnet i så måte. Joshua King fra Romsås fikk sitt store gjennombrudd i Premier League sist sesong, og presenterte seg som en notorisk målscorer. Så kommer han hjem og får fortalt av TV 2-ekspert Erik Thorstvedt at de fleste målene han scoret for Bournemouth var basert på flaks. Dermed satte negativiteten seg. Hva slags land var dette å komme hjem til?

Joshua King kan trøste seg med at veldig mange hendelser i fotball er basert på flaks og tilfeldigheter. Men ingen kan ta fra ham at han scoret 16 mål i verdens tøffeste liga. Nå er hans utfordring at det løsner på landslaget også. Vi vil ikke at han også skal si nei takk.


nyemeninger Meninger

Blir du med i debatten ?

Vi ønsker at Nye Meninger skal være en plattform for opplyst og engasjert debatt. Vær saklig og unngå personangrep. Overtramp vil føre til sletting og kan føre til utestenging. Les mer om retningslinjene våre her!