ANNONSE
TRIO: Johannes Høsflot Klæbo (t.v.) avgjør spurten foran Martin Johnsrud Sundby og Alexander Bolsjunov (bak). FOTO: TERJE PEDERSEN/NTB SCANPIX

TRIO: Johannes Høsflot Klæbo (t.v.) avgjør spurten foran Martin Johnsrud Sundby og Alexander Bolsjunov (bak). FOTO: TERJE PEDERSEN/NTB SCANPIX

Vis bildetekst
Foto:

27-11-2017

Når taperen vinner

Han så ut som en taper, og endte som en vinner. Hva skal konkurrentene tro?

Johannes Høsflot Klæbo så ut som han var på søndagstur med startnummer da han slapp seg ned og lot seg ta igjen. Men som Petter Northug så ofte har opplevd: Ingen rykket ifra og Klæbo-ekspressen kunne henge på helt til spurten. Som han på Northug-vis selvfølgelig vant.

Kanskje vi skal stoppe sammenligningen med Northug nå. For den gamle mester er nede i knestående. Arvtakeren viser en mental styrke som vil utfordre samtlige konkurrenter til OL i Pyeongchang er over.

For hva fortalte denne historiske vinnerhelgen for Norges nye langrennsstjerne? At han har tatt enda et steg i sprint, at han kan vinne en klassisk 15km med intervallstart, men at han har utfordringer i skøyteteknikk over distanse. Eller har han ikke det?

I alt fokuset på Klæbo er det verdt å ta en titt på dem som ligger nærmest. For Russland opptrer fortsatt som et spøkelse. Deres nye mann Alexander Bolsjunov er også 1996-årgang, men noen uker yngre enn Klæbo. Det var han russeerne var opptatt av i går. Og hvor fant vi siste sesongs klare ener Sergej Ustjugov? Han kom skliende inn et minutt bak de beste. Det er ikke sikkert det ser slik ut i februar. Hvis russerne i det hele tatt får delta, da.

Norges nye frontfigur får smake en tremil kommende helg. Før det skal ha gå sprint igjen. Hva skal han prioritere. For spørsmålet er hvor mye krutt han skal brenne av. Som VM-vinneren på femmila, Alex Harvey sa i går: «Jeg går aldri fort før jul.» Mange av nordmennene er pent nødt til det.

For det beitet Petter Northug nå skal kjempe mot er beintøft. Martin Johnsrud Sundby viste gammel kraft i går, Didrik Tønseth er egentlig helgens sensasjon og luringen Hans Christer Holuns lurte på hvorfor han ikke fikk benyttet kreftene sine. Det får han gjøre på søndagens tremil.

Marit Bjørgen? Ingen fare. Men det var flott å se Charlotte Kallas rykk i går. Det skaper en flom av optimisme i et svensk lag som trenger ledestjernen. Blant gutta har de enda flere spørsmål enn nordmennene. Det sier ikke lite.


nyemeninger Meninger

Blir du med i debatten ?

Vi ønsker at Nye Meninger skal være en plattform for opplyst og engasjert debatt. Vær saklig og unngå personangrep. Overtramp vil føre til sletting og kan føre til utestenging. Les mer om retningslinjene våre her!