ANNONSE

20-06-2017

Musikkbasert miljøbehandling

Det er viktig å ta i bruk et bredt spekter av verktøy og metoder i behandlingen av ulike pasientgrupper. Vi bevilger derfor mer midler til å videreutvikle og spre opplæringsprogram om musikkbasert miljøbehandling til ansatte i omsorgstjenestene.

Førsteamanuensis Tone S. Kvamme ved Norges musikkhøgskole mener i Dagsavisen 13. juni at jeg blander musikkbasert miljøbehandling med faget musikkterapi.

Jeg kan berolige Kvamme med at jeg er kjent med at musikkterapeut-utdanningen ved Universitetet i Bergen og Norges musikkhøyskole er noe annet enn opplæringsprogram for musikkbasert miljøbehandling for ansatte i helse- og omsorgstjenestene.

Jeg setter stor pris på arbeidet musikkterapeuter utfører. Musikkterapi er foreløpig anbefalt i sju nasjonale retningslinjer for behandling av ulike diagnosegrupper. Som Kvamme påpeker, blir det i flere av dem presisert at forutsetningen er utdannede musikkterapeuter.


nyemeninger

Blir du med i debatten ?

Vi ønsker at Nye Meninger skal være en plattform for opplyst og engasjert debatt. Vær saklig og unngå personangrep. Overtramp vil føre til sletting og kan føre til utestenging. Les mer om retningslinjene våre her!