ANNONSE

03-05-2017

Misbruk av rettsvesenet

Å innlevere falske anmeldelser for butikktyveri eller voldtekt er straffbart. Å misbruke rettsvesenet til å forfølge folk ved hjelp av grunnløse anmeldelser for hatkriminalitet bør også få konsekvenser for anmelderen.

Norsk forbund for utviklingshemmede har politianmeldt samfunnsdebattant Aksel Braanen Sterri for å ha fremført ytringer om funksjonshemmede organisasjonen hevder er hatefulle. Man kan like eller mislike Braanen Sterris uttalelser, men de er soleklart innenfor rammen av ytringsfriheten. Hvorfor har Norsk forbund for utviklingshemmede da valgt å gå til politianmeldelse?

Svaret sier seg selv. Anmeldelse eller trussel om anmeldelse skal skremme Braanen Sterri og andre til ikke å ytre seg på en måte organisasjonen misliker. Når organisasjonen også krever at Braanen Sterris arbeidsgiver, Universitetet i Oslo, skal ta avstand fra hans uttalelser, kan det knapt være tvil om at det er ønsket om å skremme som er drivkraften. En mektig organisasjon bedriver en hetskampanje mot en stipendiat og truer med å ødelegge hans karrieremuligheter.

Får denne type metoder gripe om seg, vil det true ytringsfriheten. Det er derfor viktig at noen setter ned foten.

Jeg håper Braanen Sterri er sterk nok til å gå til motanmeldelse mot Norsk forbund for utviklingshemmede for hets og en åpenbart grunnløs politianmeldelse. Fritt Ord bør i så fall kjenne sin besøkelsestid og dekke Braanen Sterris saksomkostninger.


nyemeninger

Blir du med i debatten ?

Vi ønsker at Nye Meninger skal være en plattform for opplyst og engasjert debatt. Vær saklig og unngå personangrep. Overtramp vil føre til sletting og kan føre til utestenging. Les mer om retningslinjene våre her!