08-09-2011

Med byen i hjertet

Oslo har ikke alltid vært min by. Som så mange andre som bor her er jeg innflytter, men selv om jeg er på sjuende året har nyforelskelsen fortsatt ikke gått over.

Det er mye med Oslo jeg elsker, men samtidig fort gjort å glemme alt Oslo er. Hovedstad. Nærmiljø. Syriner og grantrær. For mye snø i gatene om vinteren. Lukten av krydder i Torggata, sjokolade i Markveien og svidd asfalt på varme sommerdager. Lyden av Akerselva om våren. Naboskap og arbeidsmiljø. Løvene foran Stortinget og klokkespillet i Rådhuset. Utsikten fra Hotell 33 og utsikten til Holmenkollen. Å kunne bade på Huk om sommeren eller spise softis på Aker Brygge. At man finner sushi overalt og hele verden samlet på Grønland. Jeg kunne fortsatt i det uendelige. For Oslo har blitt min by. Min bakgård. Min tumleplass.

Så er det likevel slik at jeg, til tross for min rosa nyforelskelse, ser byen med et realistisk blikk. For selv om det er mye som er bra i Oslo er det også mye som kan bli bedre. Forskjellene mellom øst og vest må bli mindre. Derfor skal vi for eksempel innføre en egen Oslo indre øst-satsing som skal redusere helseforskjellene og barnefattigdommen blant annet gjennom språkopplæring og gratis kjernetid i barnehage, samt å bedre bomiljøet i de store kommunale gårdene. Satsningen skal også inneholde målrettede arbeidsmarkedstiltak.

Jeg tror Oslofolk har det best når både utfordringer og goder deles, når ikke adresse avgjør hvor lenge du lever eller hvilke muligheter du får. Derfor tror jeg også på lokaldemokratiet og at det er vi som bor rundt i byen som vet best for vår bydel. Oslo Arbeiderparti ønsker å inkludere lokalbefolkningen i viktige byutviklingsspørsmål gjennom bruk av såkalte plansmier slik at alle kan delta i utformingen av sitt eget nærmiljø. For det er vi som vet hvor det trengs flere ballbinger, hvor det er for stor avstand mellom søppeldunkene eller hvor det føles utrygt.

Oslo er en by med over 600.000 folk. 600.000 unike stemmer og unike behov. 600.000 muligheter. Om 20 år er vi blitt 200.000 flere. Det er både fantastisk og skremmende. Og det er derfor byen trenger at vi bryr oss. Oslo trenger ditt og mitt engasjement. Og byen trenger det nå. For det er nå vi løser fremtidens utfordringer. Det er nå vi skaper en enda bedre by.

For selv om det er mye som er bra i Oslo er det mye som kan bli bedre. Og det er best for alle når det er bra overalt.

Victoria Marie Evensen, kandidat nr. 17 på Oslo Arbeiderpartis bystyreliste


Internasjonalen Arne Strand Radikale Røster Redaksjonens utvalgte innlegg Perspektiv Publisert på Dagsavisens debattsider samme dag. Blåmandag Grønn hverdag Publisert i Dagsavisens papirutgave samme dag. Ille til mote Anders Heger Diskuter nå Hege Ulstein Espen S. H. Rusdal Ivar A. Iversen Utvalgte innlegg Reidar Sollie Halvor Finess Tretvoll Henvisning 1 Henvisning 2 Cancun Til Dagsavisen.no Refleks Selvbilder Global Voldtekt Dagens leder

Blir du med i debatten ?

Vi ønsker at Nye Meninger skal være en plattform for opplyst og engasjert debatt. Vær saklig og unngå personangrep. Overtramp vil føre til sletting og kan føre til utestenging. Les mer om retningslinjene våre her!