ANNONSE
Kommende søndag kan bli en av de viktigste dagene i Lyns historie, mener supporterne.

Kommende søndag kan bli en av de viktigste dagene i Lyns historie, mener supporterne.

Vis bildetekst
Foto: Reidar Sollie

25-08-2017

Lyns kamp

Hva skjer med Lyn? Kommende søndag kan bli en av de viktigste dagene i klubbens historie, mener supporterne. Intet mindre.

Det som skjer er at Lyn møter Stabæks 2. lag i såkalt «seriefinale». Det vil si at søndagens vinner rykker opp til 2. divisjon hvis laget vinner resten av kampene sine. Og for å sikre opprykk er man nesten nødt til det.

For Lyn har det vært en overordnet målsetting å komme tilbake til norsk toppfotball siden den historiske konkursen i 2010. 2. divisjon er i Norge definert som toppfotball. Og etter fjorårets omlegging og spissing av seriesystemet har Lyn merket nivåhevingen. I fjor vant de 3. divisjon med 15 poengs margin til neste lag, men fikk ikke lov å rykke opp. I år har de vunnet nesten like mange kamper, de ligger likt med Stabæks 2. lag på tabelltoppen, men med langt svakere målforskjell.

I dagens 2. divisjon er det bare to av topplagene som har andrelagene sine med: Odd og Vålerenga. Odd ligger an til nedrykk, VIF er på første plass over nedrykksstreken. Den nye 2. divisjon er såpass spisset at neste år kan det være uten elitelagenes rekruttlag. I dagens seks 3.-divisjonsavdelinger er det bare Stabæk som topper sin avdeling. Selv Rosenborg er hektet av og er ikke i nærheten av opprykk i sin pulje.

Og Lyn? De har basert nesten hele driften sin på at de skal oppover i systemet, ikke bare ett, men helst to trinn om ikke altfor lenge. Trener Thomas André Ødegaard, som var A-lagets keeper i daværende Tippeligaen, jobber febrilsk for å få det til. På hjemmebanen på Bislett samler de som oftest flere tilskuere enn konkurrentene i 2. divisjon. I dagens A-stall er det 29 mann og nesten samtlige har spilt en kamp fra start. Utskiftningene i startelleveren har vært betydelig. Nye spillere er hentet inn nesten kontinuerlig.

Breddeklubben Lyn er stor og sterk og lever i beste velgående. Men toppfotballen i Lyn kjemper for livet. Igjen. Nadderud, søndag klokka 15.00.


nyemeninger

Blir du med i debatten ?

Vi ønsker at Nye Meninger skal være en plattform for opplyst og engasjert debatt. Vær saklig og unngå personangrep. Overtramp vil føre til sletting og kan føre til utestenging. Les mer om retningslinjene våre her!