Kultur

Kulturkort til ungdom, en fiasko!

Høsten 2010 lanserte Oslo kommune et rabattkort som skulle lokke ungdom i alderen 16-20 år til byens kulturarenaer. OsloBy.no skriver nå at kortet er så lite brukt at byrådet vil fjerne hele ordningen.

Dette er et debattinnlegg som gir uttrykk for skribentens holdninger og meninger. Du kan sende inn debattinnlegg til debatt@dagsavisen.no.

Høsten 2010 lanserte Oslo kommune et rabattkort som skulle lokke ungdom i alderen 16-20 år til byens kulturarenaer. OsloBy.no skriver nå at kortet er så lite brukt at byrådet vil fjerne hele ordningen. Målet var å friste 22.500, men kun 300 brukere ble registrert i løpet av de første to prøveårene. Fremskrittspartiet stemte i mot dette i bystyret fordi vi skjønte at dette ikke kom til å bli en suksess. Tiden har igjen gitt oss rett.

Osloungdom ble gitt rabatter på blant annet kirkemusikk, bymuseum, samtidsmusikk og teater. Kirkemusikk, byhistorie og samtidsmusikk er ikke akkurat det første man forbinder med ungdom. Og selv om kulturkortet ikke har fungert noe særlig andre steder i landet heller, ringte det heller ingen bjeller.

Byråden foreslår nå å lyse ut en konseptkonkurranse. Frelsesarmeen har allerede i dag et lignende aktivitetskort. Aktivitetskortet til Frelsesarmeen deles ut til fattige familier med barn i 3-20-årsalderen. Frelsesarmeen startet opp i 2011 og deler i år ut 500 aktivitetskort. Blant samarbeidspartnerne er Oslo-badene, Oslo sommerpark på Tryvann, Teknisk Museum og Tusenfryd. Prosjektleder Bente Vaage er interessert i et samarbeid med kommunen.

Denne saken viser helt tydelig at det er områder hvor Oslo kommune bør tre tilbake, og heller støtte frivillige organisasjoner, som har god kompetanse og erfaring. Det er ikke alltid nødvendig å «finne opp» kreative tiltak som frivillige gjør bedre enn kommunen. Vi heier på de frivillige organisasjonene i Oslo.

Aina Stenersen

Vararepresentant bystyret

Oslo FrP

Mer fra: Kultur