29-02-2016

Konsekvensanalyse av TTIP?

Hverken TISA eller TTIP tåler demokratiets lys.

Næringsminister Monica Mæland har satt ned et utvalg som skal utrede en konsekvensanalyse av en eventuell TTIP-avtale mellom EU og USA, og vurdere om Norge skal slutte seg til avtalen. Var dette utspillet et forsøk fra Monica Mæland på å være morsom?

Ingen parlamentarikere får lov til å se innholdet i avtalen, og de parlamentarikere som ønsker å lese avtalen må skrive under på et 14 siders dokument at det de får lese ikke kan formidles videre. Man får dessuten tid til å lese en liten del av dokumentene under meget strengt oppsyn. Den britiske EU-parlamentarikeren Molly Scott Cato, som fikk se deler av dokumentene, kunne fortelle at TTIP-avtalen er skreddersydd for de multinasjonale selskapenes ønske om superprofitt og avregulering av lover og regler på arbeidstakernes, miljøets og hele samfunnets bekostning.

TTIP er en gjennomkorrupt avtale der EU-kommisjonens forhandlere samt de amerikanske forhandlerne har latt seg kjøpe av de multinasjonale selskapene, og bryr seg ikke om den vanlige borger. Her skal markedsdiktaturet innføres med hard hånd.Det er derfor ganske utelukket at utvalgets medlemmer vil få tilgang til TTIP-dokumentene.

Utvalget bør forholde seg til informasjon fra Wikileaks, Nei til EU, Senator Elisabeth Warren og mange andre kritiske kilder hvis en konsekvensanalyse om TTIP skal ha noe snev av realisme og relevans. Å utarbeide en konsekvensanalyse på bakgrunn av løgnpropaganda og desinformasjon fra EU-kommisjonen har null verdi, men Mæland ønsker vel selv å bestemme hvilke kilder hun vil konsekvensanalysen skal bygge på.

Det er også verdt å spørre seg hvorfor Mæland og regjeringen ønsker en konsekvensutredning av TTIP, men ikke av TISA, men årsaken er klinkende klar. Hverken TISA eller TTIP tåler demokratiets lys. Begge avtaler er rake veien til det markedsliberalistiske diktatur, men det er jo det Høyre, Frp, Ap, Venstre og KrF ønsker å innføre i Norge.


nyemeninger

Blir du med i debatten ?

Vi ønsker at Nye Meninger skal være en plattform for opplyst og engasjert debatt. Vær saklig og unngå personangrep. Overtramp vil føre til sletting og kan føre til utestenging. Les mer om retningslinjene våre her!