ANNONSE

15-09-2012

Kartet som lyver

Et av hovedinnslagene i den palestinske propaganda i Norge er et kart som tilsynelatende viser hvordan jødene tok landet fra palestinere over tid. For de som ikke er kjent med historiske fakta kan dette virke ganske overbevisende, og skremmende!

Men la oss se nærmere på FAKTA som utgjør grunnlaget til de palestinske påstandene:

Første løgn:
“Palestinerne eide nesten hele landområdet i Palestina før 1948”

Fakta:
Mesteparten av Vest-Palestina (77%) tilhørte ikke jøder eller arabere, men myndighetene. Først det Ottoman-tyrkiske imperiet og etter første verdenskrig England. Kun 23% av landet var privat eid. Ca. 8% var eid av jøder og mesteparten av resten var eid av rike arabere fra Syria og tyrkere. Palestina-arabere eide ikke mer enn 5% av landområdet. Mesteparten av landet var udyrkbart og besto av ørken, sumper og fjell. Før 1948 eksisterte det ikke en palestinsk stat som var eid av det “palestinske folket” (som ikke eksisterte på denne tiden).

Andre løgn:
“FN ga 43% av landet til palestinere i 1947”

Fakta:
FNs delingsplan hadde ingenting med jordeierskap å gjøre. Planen var kun et forslag til en politisk løsning. Jødene aksepterte forslaget til tross for at mesteparten av området som ble foreslått til den jødiske staten var ørkenen i sør. Araberne forkastet FN-planen og gikk til krig for å tilintetgjøre jødene i landet. Dermed ble planen aldri satt ut i live.

Tredje løgn:
“Etter 1949 tapte palestinerne enda mer land og satt igjen kun med Vestbredden og Gaza”.

Fakta:
Det var arabisk aggresjon og angrep på den ny jødiske staten som var årsaken til krigen i 1948-1949. Vestbredden ble ikke “palestinsk område” etter krigen, men ble annektert av Jordan. Gazastripen ble heller ikke noe “palestinsk område” og ble annektert av Egypt.

Fjerde løgn:
“I dag sitter palestinerne igjen kun med små områder på Vestbredden og på Gazastripen”.

Fakta:
Kartet forteller oss ikke om krigen i 1967 hvor Israel måtte forsvare seg mot arabisk aggresjon og at okkupasjon av Vestbredden og Gaza, i denne sammenheng, var lovlig. Flere kriger og kontinuerlig palestinsk terror vises heller ikke på kartet som om dette ikke har noe med dagens situasjon å gjøre. Kartet viser at en del av Gazastripen eies av jødene. Dette er en løgn siden Israel trakk seg helt ut av Gazastripen i 2005 slik at palestinerne fikk 100% kontroll over dette området (helt “jøderen”). På Vestbredden eier palestinere omtrent de samme områdene som de eide fra før. Kartet viser heller ikke områdene som de israelske arabere eier inne i Israel.

Femte løgn:
“Palestinske områder finnes kun vest for Jordanelven (Vest Palestina)”

Fakta:
Øst-Palestina, som utgjør 77% av det britiske Palestina-mandat, ble gitt til araberne (staten Jordan). De fleste innbyggere der ser på seg selv som palestinere og de eier stor del av landet. Dermed er de palestinske eide områder i det historiske Palestina betydelig større enn det kartet viser.

Sjette løgn:
“Palestinere bodde i og eide landet i uminnelige tider”

Fakta:
Arabere som kaller seg i dag “palestinere” er nykommere til landet. De fleste av dem har kommet til Vest Palestina etter 1921. Palestinere ble ikke til et “folk” før 1967. Kartet viser ingen ting om hvem som bodde i og eide landet FØR den muslimske invasjonen i 638.

Palestinsk propaganda gir et falskt bilde av hvem som eide, og eier landområder i Palestina/Israel. Dette betyr ikke at alt jordovertakelse, salg og kjøp ble gjort på en rettferdig og/eller lovlig måte. Både jøder og arabere mistet jord på en urettferdig måte, ikke minst jødene som måtte rømme fra arabiske land. Dagens kontroll over landområder må sees i sammenheng med den pågående arabisk/palestinsk aggresjonen og manglende vilje til kompromiss i de siste 90 årene.


Internasjonalen Arne Strand Radikale Røster Redaksjonens utvalgte innlegg Perspektiv Publisert på Dagsavisens debattsider samme dag. Blåmandag Grønn hverdag Publisert i Dagsavisens papirutgave samme dag. Ille til mote Anders Heger Diskuter nå Hege Ulstein Espen S. H. Rusdal Ivar A. Iversen Utvalgte innlegg Reidar Sollie Halvor Finess Tretvoll Henvisning 1 Henvisning 2 Cancun Til Dagsavisen.no Refleks Selvbilder Global Voldtekt Dagens leder

Blir du med i debatten ?

Vi ønsker at Nye Meninger skal være en plattform for opplyst og engasjert debatt. Vær saklig og unngå personangrep. Overtramp vil føre til sletting og kan føre til utestenging. Les mer om retningslinjene våre her!