12-10-2013

Internasjonale oppslag om klima!

De som ønsker en balanse i klimadebatten, slik at naturlige endringer får sin naturlige plass, må følge med på debatten som pågår internasjonalt. Denne oppslagstavlen kan brukes til å informere om kritiske spørsmål om hele IPCC-prosessen.

Det er stor forskjell på hvordan klimasaken blir behandlet i internasjonale og nasjonale medier. Internasjonalt er det en voldsom aktivitet, der kritiske spørsmål til hele IPCC-dogmet florerer og kommer på løpende bånd. Det samme kan ikke sies om norske MSM. Der er det pro-IPCC-holdningen som nærmest råder grunnen alene.

Situasjonen rundt norsk presseaktivitet i Norge har vært tatt opp i en tråd her på Nye meninger:

Noe skjer i norsk MSM!

http://www.dagsavisen.no/nyemeninger/alle_meninger/cat1003/subcat1012/thread285994/

I kommentarene der peker både Inge Kristiansen og Carl Wilhelm Leo på nettopp den aktiviteten som pågår på den kritiske banehalvdelen utaskjærs. Følgelig kan det være aktuelt også å ha en tråd her på Nye meninger, som refererer nye internasjonale klimaoppslag. Mange oppslag, både nasjonale og internasjonale er det muligens mest relevant å referere til i egne debattråder, men samtidig kan det være hensiktmessig å ha en ren oppslagstavle for nye kritiske oppslag. Derfor denne artikkelen her.

Det er to innfallsvinkler her: 1) blogger; 2) artikler/intervjuer i internasjonal presse. Og som nevnt i innlegget mitt (se over), refererer ofte ABC Nyheter/Klima kraftig kost fra den kritiske internasjonale ”skolen”. Av blogger kan jeg nevne:

WUWT; Bishop Hill; Climate Audit; NoTricksZone; Die kallte Sonne; Claes Johnson; Climate Change (NIPCC); SEPP; James Delingpole; Joanne Nova; Judith Curry; Roger Pielke Jr; Roger Pielke Sr; Tallbloke’s talkshow;

Alle disse bloggene er lagt ut med linker på:

http://www.klimaforskning.com

Her er noen eksempler på kritiske innspill som ikke kommer opp i Norge:

Steve McIntyre

http://climateaudit.org/2013/09/30/ipcc-disappears-the-discrepancy/

Roger Pielke Jr

http://rogerpielkejr.blogspot.no/2013/10/coverage-of-extreme-events-in-ipcc-ar5.html

Hans Joachim Schellnhuber

http://www.spiegel.de/international/world/climate-catastrophe-a-superstorm-for-global-warming-research-a-686697-8.html

Joseph Postma

http://climateofsophistry.com/2013/09/25/fraud-aghe-18-conserving-wattage-not-physics-rant-free/

James Delingpole

http://jamesdelingpole.com/wordpress/blog/

P. Gosselin

http://notrickszone.com/#sthash.IbceWseg.dpuf

Hans von Storch

http://www.spiegel.de/international/world/interview-hans-von-storch-on-problems-with-climate-change-models-a-906721.html

Joseph Postma

http://principia-scientific.org/publications/The_Model_Atmosphere.pdf

For de som vil følge med på internasjonale, kritiske spørsmål i klimasaken, kan hjemmesiden til Klimarealistene anbefales:

http://www.klimarealistene.com

Og selv om norsk MSM er tilnærmet tause om opposisjonen mot IPCC-hypotesen, gis det altså oppslag om dette både på Klimaforskning.com og Klimarealistene.com. Så, sammen med den debatten som pågår her på dette forumet, som er det eneste av sitt slag i Norge, er det altså mulig å følge med på den kritiske debatten som finnes.


Internasjonalen Arne Strand Radikale Røster Redaksjonens utvalgte innlegg Perspektiv Publisert på Dagsavisens debattsider samme dag. Blåmandag Grønn hverdag Publisert i Dagsavisens papirutgave samme dag. Ille til mote Anders Heger Diskuter nå Hege Ulstein Espen S. H. Rusdal Ivar A. Iversen Utvalgte innlegg Reidar Sollie Halvor Finess Tretvoll Henvisning 1 Henvisning 2 Cancun Til Dagsavisen.no Refleks Selvbilder Global Voldtekt Dagens leder

Blir du med i debatten ?

Vi ønsker at Nye Meninger skal være en plattform for opplyst og engasjert debatt. Vær saklig og unngå personangrep. Overtramp vil føre til sletting og kan føre til utestenging. Les mer om retningslinjene våre her!