Ikke plass til Groruddalen på Aker

I innlegg i Dagsavisen torsdag argumenterer Per Medbøe Thorsby godt for hvorfor Oslo øst fortjener et lokalsykehus på Aker. Han peker på at det er store forskjeller i forventet levetid på tvers av byen vår. Aker sykehus vil bli lett tilgjengelig for innbyggerne i Oslo øst.

Men det ser ut som at Thorsby ikke har registrert den mest sentrale innvendingen mot dagens planer: Det blir ikke plass til Groruddalen på Aker etter Helse Sør-Øst/OUS sitt opplegg, fordi bydelene som i dag behandles på Ullevål skal flytte inn på Aker. I første etappe gir planene kun plass til Alna på Aker (2029). Stovner og Grorud skal fortsatt høre til Ahus, og innbyggerne i Bjerke bydel (hvor Aker ligger) skal sogne til det nye stor-sykehuset på Gaustad.

Befolkningen i Oslo øst har lite nytte av at det bygges et lokalsykehus på Aker som ledd i en løsning der det ikke blir plass til Oslo øst innenfor bygrensene. Både Thorsby, og Oslos helsebyråd Tone Tellevik Dahl, som synes å støtte planene, må forklare oss som er innbyggere i Groruddalen hvorfor det nå satses på en løsning som nok en gang nedprioriterer de østlige bydelene og innbyggerne med de dårligste leveutsiktene.

Oslo byråd har i sin høringsuttalelse til HSØs Regional plan plassert Groruddals-bydelene på Aker. Men med kjennskap til HSØ/OUS sine byggeplaner ser man at det ikke går.


nyemeninger

Blir du med i debatten ?

Vi ønsker at Nye Meninger skal være en plattform for opplyst og engasjert debatt. Vær saklig og unngå personangrep. Overtramp vil føre til sletting og kan føre til utestenging. Les mer om retningslinjene våre her!