ANNONSE

29-11-2017

Idrettens svindel

Hvorfor er det knapt et tema å frata Qatar fotball-VM? Det burde vært gjort for lengst.

I neste uke avgjøres det om Russland blir nektet OL-deltagelse i Pyeongchang. Debatten lever og frontene er steile. Skiløper Aleksander Legkov er utestengt fra OL på livstid, men kan starte i verdenscupen på Lillehammer kommende helg. Situasjonen viser hvilket kaos internasjonal idrett befinner seg i.

I den nederlandske byen Eindhoven er folk fra verdens mektigste idrettsorganisasjoner samlet til konferansen «Play The Game» akkurat nå. Etter å ha fulgt nettoverføringene av de første forelesningene, er bildet entydig. Aldri har fellesbetegnelsen sport hatt større utfordringer. Der handler det om korrupsjon, doping og kampfiksing, de tre største kreftsvulstene akkurat nå.

Vi beveger oss videre til New York. Det er en rettssak inne i sin tredje uke mot tre tidligere søramerikanske fotballtopper. Der handler det om det evige tema fotballens korrupsjon. I går vitnet den tidligere fotballpresidenten fra Colombia, Luis Bedoya, og han fortalte om hvordan 15 millioner dollar skulle fordeles på søramerikanske ledere hvis de sørget for at Qatar fikk tildelt fotball-VM i 2022. Pengene kom fra et qatarsk tv-selskap. Som vi alle vet: Planen lyktes.

Den pågående rettssaken i New York er ikke banebrytende i forhold til avdekningen av korrupsjon. Den er bare en ytterligere bekreftelse på hva som har skjedd. Likevel er det knapt et tema i internasjonal fotball. VM i 2022 skal gå i Qatar. Fire år etter at samme mesterskap går i Russland, en nasjon som på det tidspunktet kan være utestengt av OL. Kan det bli stort verre?

Svaret er nei. Men det er tid til å flytte VM fra Qatar. Alle vet det. Men FIFA evner ikke å gjøre noe med det. Eller mer presist: Den nye FIFA-bossen Gianni Infantino ønsker det ikke. For så langt når dessverre ikke domstolene. De kan bare dømme enkeltpersoner. Hvor er det nye FIFA-opprøret?


nyemeninger Meninger

Blir du med i debatten ?

Vi ønsker at Nye Meninger skal være en plattform for opplyst og engasjert debatt. Vær saklig og unngå personangrep. Overtramp vil føre til sletting og kan føre til utestenging. Les mer om retningslinjene våre her!