22-08-2018

Hyllest av pengebruk

Jo flere millioner du bruker på spillerkjøp, jo bedre er du. Den såkalte fotballekspertisen har kåret Brann til sommerens vinner på overgangsvinduet. Fordi de har brukt mest penger på å hente inn nye spillere.

Vålerenga ble stemplet som taper. Fordi de ikke fikk napp på nye spisser.

Logikken blir helt feil. Akkurat i dag er det fristende å gi ros til Vålerenga for at de ikke brukte unødvendige millioner på å kjøpe Ohi fra Stabæk eller Søderlund fra Rosenborg. Det hadde kanskje ikke løst noe som helst, tvert imot, det kunne skapt enda mer usikkerhet om hva Vålerenga egentlig vil.

I de tre siste kampene har Vålerenga skapt 7 sjanser mot Sandefjord (2-2), 11 mot Haugesund (0–1) og 13 mot Tromsø (3-0). Tallene er basert på Egil Drillo Olsens gamle definisjon av hva en målsjanse er, ikke avslutninger på mål. Et skudd på mål trenger ikke være en målsjanse.

VIFs løft mot Tromsø, der vi fikk se entouch-pasninger og kryssløp i skjønn forening, viste i glimt hva Vålerenga har inne. Utfordringen er å få stabilitet i presisjonene. Og som Ronny Deila sier: Å utvikle de spillerne som er her.

Brann fikk hjelp av sin personlige sponsor, Trond Mohn, til å hente Karomoko Bamba fra Kristiansund, en spiller som har scoret 45 mål og som skal skyte Brann til seriegull.

Molde, Sarpsborg 08 og Rosenborg kan alle rykke fra sine konkurrenter økonomisk hvis de slår seg inn i Europaligaen. De får muskler til å melke det norske markedet.

Sarpsborg har kanskje handlet smartest av samtlige ved å unngå stjernenavn, men ved å treffe på spillertypene. Det er det Vålerenga også prøver på. Kanskje Erik Israelsson og lånet av Mohammed Abu er høstens signeringer. Fasiten sitter ingen med. Og ingen er foreløpig vinner.


nyemeninger meninger

Blir du med i debatten ?

Vi ønsker at Nye Meninger skal være en plattform for opplyst og engasjert debatt. Vær saklig og unngå personangrep. Overtramp vil føre til sletting og kan føre til utestenging. Les mer om retningslinjene våre her!