25-08-2016

Hva får plass på kartet?

Tøyen skal løftes - ikke bygges ned.

Det er på tide noe skjer i Tøyenparken. Oslo Arbeiderparti kommer med forslag om at NRK kan vurdere flytting til Sirkustomta på Tøyen og ser muligheter for kantine åpen for publikum og mediesenter til bruk for skoleklasser. Dette kombinert med flerbrukshall og åpne grøntområder. Det vil flytte mange arbeidsplasser til området - og ikke minst Jon Almås. Norges største mediehus vil ha øynene rettet på indre øst og føttene plantet på Tøyen. Medienorge vil virkelig føle hvor skoen trykker. Så gjenstår det å se om NRK overhode er interessert.

NRK til Tøyen er en spennende idé - så lenge området ikke teppelegges av bygg. Derfor trengs prioritering.

Det er mange meninger om hva området bør brukes til. Det er viktig med lokal forankring og at lokalmiljøet høres. Basert på tilbakemeldinger fra nærmiljøet er dette prinsipper jeg mener bør legges til grunn for Tøyenparken:

  1. Tøyenparken må romme tilbud til lokalmiljøet, til barna som vokser opp i området. 
  2. Tøyen er et tett befolket område med skremmende lav anleggsdekning. Takket være et engasjert nærmiljø har alle fått med seg at Tøyen trenger en flerbrukshall, og den trengs nå.
  3. Slått sammen er Botanisk hage og Tøyenparken på størrelse med Frognerparken, men har ikke samme status og glans. Det bør være et åpent og sammenhengende grøntområde mellom parkene, og en god løsning for Finnmarksgata.
  4. Tøyen trenger et bad.

Det spørs om kartet det forrige byrådet tegna over Tøyenparken svarer på dagens behov. Den gang avtalen ble signert ble ikke våre stemmer hørt. Det ble gjennomført en høringsrunde. Så ble det stille. Lenge. Min mening er at premissene lagt av det forrige byrådet ikke nødvendigvis er de riktige for området, og at det er viktig å gjøre dette riktig. Området skal utvikles i et langt perspektiv. Eksempelvis mener jeg at NRK med et publikumssenter vil være et bedre alternativ enn et vitensenter. Men NRK kan ikke få plass på bekostning sv flerbrukshall, bad og åpne grøntområder. Hva mener du?


Blir du med i debatten ?

Vi ønsker at Nye Meninger skal være en plattform for opplyst og engasjert debatt. Vær saklig og unngå personangrep. Overtramp vil føre til sletting og kan føre til utestenging. Les mer om retningslinjene våre her!