ANNONSE

21-11-2013

Helhetlig innsats

Oslo er utsatt for mer omfattende kriminalitet og har et mer krevende kriminalitetsbilde enn resten av landet.

Innlegget er skrevet sammen med Stian Berger Røsland, byrådsleder, Oslo

Aps Tone Tellevik Dahl og Anne Kathrine Berger kritiserer i Dagsavisen (18/11) Oslos byråd for sendrektighet når det gjelder innføring av trygghetsindeks i Oslo. Det skapes et bilde av at det ikke gjøres noe mot vold og utrygghet i Oslo, og at eneste redning er innføring av Trygghetsindeksen. Begge burde vite at Oslo-politiet og kommunen jobber tett sammen, og at innsatsen som legges ned er betydelig. Det eksisterende samarbeidet mellom kommunen og politiet har flere elementer fra København. Når vi nå skal innføre Trygghetsindeksmodellen vil vi få enda et ekstra element som kan være nyttig.

Oslo er utsatt for mer omfattende kriminalitet og har et mer krevende kriminalitetsbilde enn resten av landet. Dette skyldes ikke bare den høye befolkningstettheten, men også en stor tilstrømning av mennesker fra hele verden. Dette krever reelle tiltak, ikke symbolsatsinger. Det er positivt at de to Ap-representantene engasjerer seg i debatten. Dog er tidspunktet for engasjementet interessant da de kunne påvirket egen regjeringen og bidratt til økte ressurser til Oslo de siste åtte årene.

Det behov for en annen justispolitikk. I opposisjon og i posisjon har Høyre bevilget mer penger til Oslo politidistrikt enn hva Ap har gjort. Regjeringen Solberg tar grep for at ressurser brukes bedre og politiet kan prioritere rene politioppgaver. I budsjettet ble det lagt inn 100 mill. kroner i økning til politiet, på toppen av milliarden som allerede lå inne i budsjettet.

Kriminalitetsbekjempelse krever et sterkt politi og en omfattende kriminalomsorg. Men det viktigste er et aktivt forebyggende arbeid. Derfor må vi ta alle samfunnskrefter i bruk: lokalsamfunn, frivillige organisasjoner, idrettslag, skolen og kommunen. Byrådets arbeid med trygghetsindeksen er en del av dette, men det viktigste er hva kommunen gjør gjennom tett samarbeid med politiet. Vi glade for endelig å få en regjering som spiller på lag.


Internasjonalen Arne Strand Radikale Røster Redaksjonens utvalgte innlegg Perspektiv Publisert på Dagsavisens debattsider samme dag. Blåmandag Grønn hverdag Publisert i Dagsavisens papirutgave samme dag. Ille til mote Anders Heger Diskuter nå Hege Ulstein Espen S. H. Rusdal Ivar A. Iversen Utvalgte innlegg Reidar Sollie Halvor Finess Tretvoll Henvisning 1 Henvisning 2 Cancun Til Dagsavisen.no Refleks Selvbilder Global Voldtekt Dagens leder

Blir du med i debatten ?

Vi ønsker at Nye Meninger skal være en plattform for opplyst og engasjert debatt. Vær saklig og unngå personangrep. Overtramp vil føre til sletting og kan føre til utestenging. Les mer om retningslinjene våre her!