ANNONSE

10-11-2017

Gi asylbarna rettigheter og beskyttelse!

Det er ingen barn som fortjener å bli sendt til et land med krig og uten håp om fremtiden.

Asylbarn-saker er viktige saker som norske politikere må lytte godt til. Asylbarn-saker må taes hensyn til og behandles på en forsiktig, human og rettferdig måte. Asylbarna må behandles på lik linje med andre norske barn. Dermed har de rett til å leve et fredelig, stabilt og bedre liv enn det livet som finnes i de landene de opprinnelig er fra.

Disse barna har behov for beskyttelse, og mange av dem har opplevd traumer som noen barn ikke bør oppleve. De trenger å leve i fred. Det er derfor de har flyktet fra hjemlandet, fordi der finnes det ikke fred.

De har behov for å leve et stabilt liv, hvor de kan ta utdannelse, slik at de kan skape en fremtid. De har behov for beskyttelse.

Det å være krigsoffer er ikke noe man kan ta lett. Det er ikke lett å leve i frykt, uten håp. Jeg har selv vært asylbarn, og har flyktet fra krig. Jeg vet hvordan det er å være asylbarn. Jeg vet hvordan det er å leve i ett med krig, og jeg vet at det å leve uten håp om fremtiden kan være trist, ødeleggende, og frustrerende. Mange asylbarn lever slik og det får konsekvenser for livet deres.


nyemeninger

Blir du med i debatten ?

Vi ønsker at Nye Meninger skal være en plattform for opplyst og engasjert debatt. Vær saklig og unngå personangrep. Overtramp vil føre til sletting og kan føre til utestenging. Les mer om retningslinjene våre her!