03-12-2015

Frps brakkeleirer med tre tusen i storbyene

Da statsministeren lanserte brakkeleirer med tre tusen asylsøkere gikk vår byrådsleder Raymond Johansen i Oslo og alle andre som uttalte seg på vegne av de store byene, klart imot det.

OSLO 190914 
  
 Jan Bøhler (politiker Arbeiderpartiet) fotografert i Groruddalen. 
  
 FOTO: FREDRIK BJERKNES

Men i Dagens Næringsliv fredag 27/11 gjentar justisministeren det, og i Dagbladet samme dag utelukker ikke statssekretær Kallmyr (Frp) at det kan bli gjort mot kommunenes vilje. Det virker som regjeringen ikke forstår at dette kan skape store integreringsproblemer, særlig i områder hvor vi har utfordringer nok fra før.

Frp-ere har lenge påstått at det er ghettoer i Groruddalen og andre steder i Oslo. Det har vi ikke, men Frp i regjering kan nå bidra til at faren for det øker kraftig – hvis de plasserer brakkebyer med så mange som tre tusen på feil steder i landet. Istedenfor å stoppe innvandringen hit for å unngå ghettoer, som Frp har sagt de ville – kan de komme til å gjøre det tvert motsatte.

Dette vil være et alvorlig feilgrep som kan få store konsekvenser for integreringen. I mer uoversiktlige storbyområder er det vanskeligere å forebygge problemer som ulovlig opphold ved avslag, svart arbeid og sosial dumping, radikalisering, menneskehandel, narko-langing, mm.

Vi gjør både flyktninger og alle andre en bjørnetjeneste hvis vi i hastverket med å lage mange nok akuttmottak ser bort ifra dette, og plasserer tre tusen i én leir. Da blir hastverk virkelig lastverk, som kan få konsekvenser i mange år framover. Vi er klare til å ta vår del av ansvaret og ha tre tusen nye plasser i Oslo, men det må skje på en måte som gjør det lettere å legge til rette for en god start i Norge for de som trenger beskyttelse.


Internasjonalen Arne Strand Radikale Røster Redaksjonens utvalgte innlegg Perspektiv Publisert på Dagsavisens debattsider samme dag. Blåmandag Grønn hverdag Publisert i Dagsavisens papirutgave samme dag. Ille til mote Anders Heger Diskuter nå Hege Ulstein Espen S. H. Rusdal Ivar A. Iversen Utvalgte innlegg Reidar Sollie Halvor Finess Tretvoll Henvisning 1 Henvisning 2 Cancun Til Dagsavisen.no Refleks Selvbilder Global Voldtekt Dagens leder

Blir du med i debatten ?

Vi ønsker at Nye Meninger skal være en plattform for opplyst og engasjert debatt. Vær saklig og unngå personangrep. Overtramp vil føre til sletting og kan føre til utestenging. Les mer om retningslinjene våre her!