17-11-2015

Fremtidens ruspolitikk

I Dagsavisen mandag 9. november støtter Aps varaordfører, Kham­shajiny Gunaratnam, undertegnede, og kritiserer Høyres helseminister Bent Høie for å ha stoppet prøveprosjektet til Oslo kommune, vedr. røykerommet for heroin.

Vi i Oslo Frp er opptatt av å synliggjøre våre primærstandpunkter, og støtter Oslo kommune i denne saken. Samtidig jobber vi for å fremme regjeringens positive tiltak, som å trappe opp innsatsen på rusfeltet med 2,4 milliarder de neste fem årene. Opptrappingsplanen har tre innsatsområder: tidlig innsats for å forebygge rusavhengighet, behandling og oppfølgingstjenester etter behandling. Ofte har rusavhengige behov for tjenester fra flere kommunale instanser. Til nå har dette tilbudet vært skremmende lite koordinert. Frp har også vært en forkjemper for bruk av Nalokson nesespray, denne nesesparayen redder liv. Tiltaket er innført som et prosjekt i Oslo og Bergen og regjeringen vil vurdere å gjøre dette landsdekkende. Ap har sittet i flertallsregjering, og har ikke etterlatt seg noe særlig av et glansbilde å overta, verken innen rusfeltet eller i psykiatrien. Norsk rusomsorg trenger aktører innen sektoren som ikke er en portvokter for det som alltid har vært. Derfor vil Oslo Frp fortsette å være en sterk stemme i rusdebatten.


Internasjonalen Arne Strand Radikale Røster Redaksjonens utvalgte innlegg Perspektiv Publisert på Dagsavisens debattsider samme dag. Blåmandag Grønn hverdag Publisert i Dagsavisens papirutgave samme dag. Ille til mote Anders Heger Diskuter nå Hege Ulstein Espen S. H. Rusdal Ivar A. Iversen Utvalgte innlegg Reidar Sollie Halvor Finess Tretvoll Henvisning 1 Henvisning 2 Cancun Til Dagsavisen.no Refleks Selvbilder Global Voldtekt Dagens leder

Blir du med i debatten ?

Vi ønsker at Nye Meninger skal være en plattform for opplyst og engasjert debatt. Vær saklig og unngå personangrep. Overtramp vil føre til sletting og kan føre til utestenging. Les mer om retningslinjene våre her!