30-08-2017

Forskjellige språkbruk, men når du blir 18 skal du ut!

En av de pressemeldinger fra regjering Stoltenberg II (AP, SP og SV) het det: «Innstramming av asylpolitikk» PM: 03.08.08 nr.88. «– Det er nødvendig å iverksette tiltak for å begrense antallet asylsøkere som ikke har behov for beskyttelse, sier statsminister Jens Stoltenberg»

Jens fra AP er i dag Generalsekretær i NATO, etter å ha vært statsminister, sist gang 2005-2013. Så fikk vi den regjeringen som vi har i dag: Høyre (Erna Solberg, Statsminister) og FrP, med støtte fra Venstre og Krf.

 

Jeg så NRK TV-duellen mellom de 2 statsministerkandidatene: Erna Solberg fra Høyre og Jonas Gard Støre fra Arbeiderpartiet. Den første spørsmål de fikk var om hva AP skal gjøre med de mindreårige asylsøkere som i dag gis midlertidig beskyttelse fram til barn er 18 år.

Svaret fra begge kandidatene var at vi skal fortsette med samme politikken! Det var regjeringen Stoltenberg II som hadde en liste med 13 innstramminger i asyl- og innvandringspolitikken. SV tok disens på 2 av punktene (det var bra!). Erna &Siv, med stor hjelp fra sin Sylvi Listhaug, og med KrF og Venstre støtte i 4 år, fortsetter å stramme inn.

På et tidspunkt, etter det kom mange flyktninger i 2015, resultat av bl.a. de krigene Norge har vært med på, ble det en avtale på dette feltet mellom alle partiene på Stortinget med unntak av SV og MDG. Rødt, som i dag ikke sitter på Stortinget, har gått kraftig imot disse innstrammingene.

Norge er i ferd med å velge mellom 2 kandidater som vil fortsette med samme inhumane asyl- og innvandringspolitikk som vi har i dag.

Jeg vil fokuserer på den situasjon som mindreårige asylsøkere utsettes på når de får midlertidig opphold til de er 18 år. Rødt er sterk imot å utsette barn for denne midlertidigheten! Dette er en trussel mot deres helse og utvikling.

 

Mange av våre medlemmer og sympatisører har brukt utallige timer med å hjelpe ungdommer med lekser, fritidsaktiviteter, samtaler og veiledning. Vi ser at denne midlertidigheten gjør at ungdommer ikke motiveres for aktiviteter/skole. Det kan bli demotiverende å leve i en tilstand av venting. Dette kan føre til likegyldighet og isolering, eller kriminalitet. Før du stemmer, se dokumentarfilmen «De andre» av Margreth Olin.

Støre sa i TV-duellen at Sylvi Listhaug, minister i Solberg Høyre/FrP regjering, reiser til Sverige for å skremme. Men etter å ha sett konsekvenser av asyl- og innvandringspolitikk fra både AP og Høyre/Frp, med støtte i 4 år fra Venstre og Krf, spør jeg hvem som skremmer mest. Rødt kreve at bak en korrekt språkbruk og god retorikk fra AP kommer også en endring i asyl- og innvandringspolitikken slik at virkelig «Alle blir med».

 Ana Lopez Taylor

Leder Rødt Bamble og 8.kandidat på Rødt sin Stortingsliste


Blir du med i debatten ?

Vi ønsker at Nye Meninger skal være en plattform for opplyst og engasjert debatt. Vær saklig og unngå personangrep. Overtramp vil føre til sletting og kan føre til utestenging. Les mer om retningslinjene våre her!