ANNONSE

10-02-2017

Flokkdyr

Streifulven sneiet nesten bilen. Jeg skvatt sånn at jeg holdt på å styre rett i grøfta.

Jeg så skyggen av et stort dyr. Det føltes som en elg. Fra baksetet ropte elleveåringen: «Det er en hund, en kjempestor hund. Den har såååå store muskler og den har grå hale. Pappa, det er en ulv!». Jentungen står fast på historien sin, og den er ikke usannsynlig. Selv vurderte jeg det som viktigere å holde bilen på veien enn å snu meg for å kunne bekrefte elleveåringens opplevelse.

Vi har hytte i et område der vi vet at det bor en ulveflokk, og på mørke veier møtte jeg en gang et jaktlag som hadde skutt feil ulv under lisensjakten. I bagasjerommet lå en alfahann, lederen av flokken. Utenfor gjerdet vårt så vi tydelige ulvespor forrige vinter. Oppsummert: Vi vet at ulven finnes i nærheten, og det er ingen grunn til å bestride jentungens observasjon.

At det er villsvin som graver i hagen og som sprang ned mitt nye stakittgjerde i fjor sommer eller at reven utgjør en større trussel mot hønsene som familiens fire jenter planlegger å skaffe seg kommende sommer, spiller liksom ingen rolle. Det er ulven vi snakker om. Sånn er det i det offentlige ordskiftet også. De siste ukene har vi sett at en relativt liten ulveflokk har ført til trøbbel for statsråd Vidar Helgesen, opptur på meningsmålingene for Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum, demonstrasjoner og utallige presseoppslag.

Den samme kraften til å påvirke det offentlige ordskiftet håper vi at det ligger i Dagsavisen-flokken. Ja, hver for oss er vi små målt mot VG, Aftenposten eller Stavanger Aftenblad, men sammen har Dagsavisen, RA, Fremtiden og Dagsavisen Østfold tenkt å bite godt fra oss og kanskje gi noen politikere grå hår på veien. I dag tar vi for fullt steget fra å ha vært en utrydningstruet avis til en hel avisflokk, bestående av fire papiraviser og ti digitalaviser.

Vi har jobbet med dette i over fire år, men først i dag er vi på plass med den miksen som dere lesere sier er best. Basert på leserundersøkelser og en fenomenal respons på #viktigstformeg-kampanjen før jul, håper vi at vi nå har fornyet oss til det bedre. Fra i dag har alle aviser helhetlige logoer og områder på våre førstesider med fellesstoff. Fortsatt skal det viktigste innholdet i din utgave, enten du leser hovedutgaven i Oslo, RA i Stavanger, Fremtiden i Drammen eller i en av Østfold-byene, være det som betyr mest akkurat der du bor. Det viktigste er at vi har lykkes med å drive debatten og de gode historiene videre. For utrydningstruede aviser som våre, har det vist seg som en lykke å jage nye lesere og nyheter i flokk.

God lesing og god fredag!


nyemeninger

Blir du med i debatten ?

Vi ønsker at Nye Meninger skal være en plattform for opplyst og engasjert debatt. Vær saklig og unngå personangrep. Overtramp vil føre til sletting og kan føre til utestenging. Les mer om retningslinjene våre her!