ANNONSE

14-06-2016

Farvel Venstre

Et Venstre som støtter milliardærers angrep på ytringsfriheten, hører hjemme på historiens skraphaug.

Det er lenge siden jeg var sentralstyremedlem i Norges Unge Venstre. I dag er Venstre i mine øyne et parti som kombinerer markedsliberalisme med en snillistisk og uansvarlig asyl- og innvandringspolitikk og derfor det siste jeg kunne tenke meg å stemme på. Like fullt har det vært noe ved Venstre jeg har fortsatt å beundre i form av respekt for det enkelte menneske, omtanke for svake grupper, engasjement for personvern og ikke minst et uavkortet forsvar for ytringsfriheten. Kall det en liberal nerve. Selv om jeg ikke lenger stemte på partiet, har jeg derfor håpet at Venstre skulle passere sperregrensen ved valgene og forbli representert på Stortinget.

At du, Trine Skei Grande, leder i Venstre, i striden om filmen «The Magnitsky Act» kunne gi din støtte til at en mangemilliardær ved hjelp av advokater og trusler om søksmål skremmer en filmfestival fra å vise en film, hadde jeg aldri trodd. Slik jeg ser det, har du og Venstre forrådt de liberale prinsippene dere hevder å forsvare. Og som en som på 1990-tallet brukte tid og krefter på at Venstre skulle komme tilbake på Stortinget, føler jeg meg tråkket på. Et Venstre som støtter milliardærers angrep på ytringsfriheten, hører hjemme på historiens skraphaug, og jeg håper dere havner der ved neste valg.


nyemeninger

Blir du med i debatten ?

Vi ønsker at Nye Meninger skal være en plattform for opplyst og engasjert debatt. Vær saklig og unngå personangrep. Overtramp vil føre til sletting og kan føre til utestenging. Les mer om retningslinjene våre her!