ANNONSE

15-09-2017

Fair play?

Svein-Erik Edvartsen var en av Norges beste fotballdommere. Jeg skriver «var» fordi han er utestengt fra dømming både i år og neste år. Hans internasjonale karriere synes også å være over.

Det er sjelden vakkert når en personalsak åpenbarer seg i offentligheten. Det blir en kamp om påstander og såkalte sannheter som menigmann ikke har noen mulighet til å ta stilling til. Dette er bare ekkelt. Og resultatet er at et svært skittent oppgjør i offentligheten også rammer folk som egentlig ikke er involvert. Både kollegaer og familiemedlemmer.

Det er et paradoks at dette rammer den profesjonen innen fotballen som skal sørge for rettferdighet og fair play. Å verve nye dommere er ikke enkelt. Det er bare de mest hardhudede av oss som velger et yrke (veldig få) eller en hobby (veldig mange) der man er garantert å bli skjelt ut. Den eneste bekreftelsen på at man gjør en god jobb er når man ikke hører noe.

Jeg har noe motvillig lest disse lekkede epostene som har kommet på avveie, og synes i første rekke synd på både avsendere og mottakere. Personalsaker eksisterer på de fleste arbeidsplasser av en viss størrelse, og det er saker veldig få ønsker at alle andre skal få vite om. Da blir det bare ubehagelig når det nærmest fråtses i karakteristikker av personer som kanskje er ganske langt unna konflikten. Saken er i offentligheten kun fordi Edvardsen er en profilert aktør innen idretten. Og for mange er det et nyhetskriterium som holder.

Selvfølgelig er det av nyhetens interesse at han er utestengt fra sitt dommerverv og nå også oppsagt fra stillingen som avdelingsleder for seksjonen for samfunnsansvar. Verdiarbeid og inkludering er to av de viktigste arbeidsområdene. At han også er ansatt i NFF gjør selvsagt konflikten enda skarpere.

NFFs nye generalsekretær Pål Bjerketvedt kommer fra landets største nyhetsbyrå, NTB. De har nesten ikke omtalt saken ut over rene fakta. Fortell oss når saken er løst.


nyemeninger Meninger

Blir du med i debatten ?

Vi ønsker at Nye Meninger skal være en plattform for opplyst og engasjert debatt. Vær saklig og unngå personangrep. Overtramp vil føre til sletting og kan føre til utestenging. Les mer om retningslinjene våre her!