01-06-2012

Facebook og ytringsfrihet = Syntax error!

De siste 2 månedene har jeg blitt kastet ut av FB for 12/24-timer 3-4 ganger. Idag våknet jeg til meldingen om at jeg har blitt permanent kastet ut av det sosiale samfunnet. Årsak: Jeg er en falsk profil. Masserapportering er et stort problem idag.

Det hele startet etter at jeg deltok på en demonstrasjon mot counterjihadistene i Aarhus i slutten av mars.

Da jeg kom hjem så skrev jeg et notat om mine opplevelser og hvorfor jeg syntes det var så viktig å ta et standpunkt ovenfor ekstremismen. Jeg har skrevet flere innlegg her vedrørende det samme. De har fått ganske gode tilbakemeldinger.

Gode tilbakemeldinger kombinert med at jeg har hatt så gode argumenter og så solide poeng at meningsmotstandere ikke vet hva de skal si og bare har kommet med sjikane, trusler og sjofle triks - har ikke gjort situasjonen noe bedre. Jeg har ikke latt meg verken true eller mobbe til taushet og de har etterhvert funnet ut at masserapportering på mediene der jeg debatterer er en svært effektiv metode for å kneble min ytringsfrihet.

Iløpet av få dager etter at jeg hadde skrevet notatet så tikket en trussel inn på innboksen min på Facebook, og jeg mottok en eksakt kopi ufrankert i postkassa. Jeg lar meg ikke true til taushet og la denne trusselen umiddelbart ut på diverse sosiale medier, den ser ut som dette:

Og, etter jeg hadde lagt ut denne så tok det ikke veldig lang tid før den ble fulgt opp av en typisk sjikanøst personangrep iform av dette:

Og, sånn fortsatte det en stund.. Det var primært folk fra SIAN og NDL som gikk løs på meg på starten med varierende temperament. De fleste er som folk flest og diskuterte med meg rolig og sakelig mens andre kom med tilsvarende edder og galle som de to nevnt over.

Men, tilbake til grunnen til at jeg skriver dette. Jeg har altså permanent blitt kastet ut av Facebook. Jeg har 2000 venner på det sosiale mediumet og bruker det aktivt til å arrangere arrangementer, kommunisere med likesinnede og jeg har et stort kontaktnettverk som det har tatt årevis å bygge opp.

Jeg er også veldig forsiktig med hva jeg sier og uttaler meg der, fordi jeg vet at folk er ute etter meg og derfor vil benytte seg av ethvert hyl ytret i frustrasjon til å få kastet meg ut derfra, og engasjerte, det er dem:

Så. Hvordan skal det ha seg at det skal være så lett å bli kvitt sine meningsmotstandere på nett at man bare må rapportere dem iherdig nok? Jeg har som sagt bare på 2 måneder blitt kastet ut av nettsamfunnet 3-4 ganger, og nå den 5. gangen så virker det som det er permanent. Det er ihvertfall informasjonen jeg har fått fra Facebook, som jeg selvsagt har klaget på.

Skal det virkelig være slik at når man ikke lenger kan forsvare seg eller hoste opp gode argumenter så skal man kunne straffe meningsmotstandere på denne måten?

Jeg syntes det er på tide at Facebook virkelig skjerper rutinene sine og undersøker i det minste i overflaten før de går til så drastiske skritt at de deaktiverer brukere.

Det gjør det jo ikke noe mindre morsomt at forklaringen til Facebook er at JEG er en falsk profil. Det er ikke meg som er på bildene, det er ikke meg som er på visakortet jeg identifiserte meg i via epost og det er ikke meg de kan søke opp med navn på Google.

Jeg begynner å bli irritert, ikke fordi dette skaper unødvendige komplikasjoner for meg - men fordi det lar ekstremistene vinne. Det vil jeg ikke ha noe av!


Hva syntes dere?


Internasjonalen Arne Strand Radikale Røster Redaksjonens utvalgte innlegg Perspektiv Publisert på Dagsavisens debattsider samme dag. Blåmandag Grønn hverdag Publisert i Dagsavisens papirutgave samme dag. Ille til mote Anders Heger Diskuter nå Hege Ulstein Espen S. H. Rusdal Ivar A. Iversen Utvalgte innlegg Reidar Sollie Halvor Finess Tretvoll Henvisning 1 Henvisning 2 Cancun Til Dagsavisen.no Refleks Selvbilder Global Voldtekt Dagens leder

Blir du med i debatten ?

Vi ønsker at Nye Meninger skal være en plattform for opplyst og engasjert debatt. Vær saklig og unngå personangrep. Overtramp vil føre til sletting og kan føre til utestenging. Les mer om retningslinjene våre her!