ANNONSE

25-02-2017

Erna Trump

$content.lead.value

En bekjent har nettopp fått kontakt med en kusine i USA. De begynte å chatte med hverandre på Facebook i slutten av januar, i de første, kaotiske dagene etter at Donald Trump var blitt innsatt som president. Etter noen høflighetsfraser om hvor hyggelig det var å få kontakt med slekta i Norge, skriver den amerikanske kusinen: «Here in America we are dealing with an insane president. Everyday I wake up and think: «Oh God, what has he done today?». It`s very worrysome. I`m sure that Norway doesn`t have that problem».

Kusinen har jo rett. Vi har heldigvis ikke det problemet i Norge. Vi trenger ikke våkne opp hver morgen, og bekymret tenke om vår ellers så solide og skikkelige statsminister Erna Solberg: «Å gud! Hva har hun gjort i dag?» Likevel er det fristende å leke litt med tanken. Hvordan ville det vært, egentlig? Hvordan ville det være om Erna kom i en ubehersket og uforutsigbar Trump-utgave?

Hver morgen, etter at Erna har lest morgenavisene og hørt på Politisk Kvarter på radio, ville hun begynne å pepre oss med illsinte Twitter-meldinger, gjerne med STORE Trump-versaler: «Hallaien! NRK melder i dag at Høyre har falt til 17 prosent på en meningsmåling. FAKE NEWS, NRK! Høyre har millioner av tilhengere over hele verden! Høyre RULER».

Eller, etter at Erna har sittet og hørt på Dagsnytt Atten på ettermiddagen: «NRK (fake news) stiller vår fantastiske kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen skikkelig UHØFLIGE og FREKKE spørsmål om fraværsregelen. Alle vet at fraværsregelen er en stor suksess! Stor! Fraværsregelen er den BESTE REGELEN noen regjering har funnet på! EVER!»

Slik holder Erna Trump det gående i sin kommunikasjon med Folket, i en slags blandingstilstand av forurettethet, opprømthet og stormannsgalskap. Hun kan tvitre lykkelig: «Hallaien! Holdt nettopp FANTASTISK tale på Samefolkets dag i Trondheim! Millioner av samer hadde møtt opp, og de JUBLET! #Den følelsen.

I neste øyeblikk er den norske Twitter-statsministeren dødelig fornærmet. «Den FEIGE AP-katten Jonas Gahr Støre vil ikke stemme for regjeringens FLOTTE regionreform. Urettferdig! Si unnskyld, Støre!»

Eller så er det den patriotiske bergenseren i statsminister Erna Solberg som er tirret, og det er da de sinteste Twitter-meldingene tikker ut fra SMK: «Bergens Tidende (fake news) påstår at Brann ikke vinner serien. FAKE NEWS! Forbannede rævediltere! Folket tror ikke på dere. Heia Brann!».

Slik kunne det vært. Heldigvis er dette fiksjon. (Fake news). Men i USA har de det sånn på ekte. SO SORRY!


nyemeninger

Blir du med i debatten ?

Vi ønsker at Nye Meninger skal være en plattform for opplyst og engasjert debatt. Vær saklig og unngå personangrep. Overtramp vil føre til sletting og kan føre til utestenging. Les mer om retningslinjene våre her!